Auw! Pas op gevaarlijke fietspaaltjes!


GOES- De gemeente Goes doet de komende maanden mee aan een project om ongevallen van fietsers met allerlei obstakels te verminderen. Inwoners van Goes kunnen aan het project bijdragen door situaties met gevaarlijke paaltjes op fietsroutes bij de gemeente te melden.

Het project wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Fietsberaad. Zo’n 60 procent van alle fietsers die in het ziekenhuis terechtkomen zijn gevallen of tegen een obstakel aangereden. Meestal zonder dat andere verkeersdeelnemers daar bij betrokken waren. De gemeente Goes wil alle vermijdbare ernstige ongevallen in het verkeer voorkomen. Bovendien heeft Goes de ambitie om tot de beste fietssteden van Nederland te behoren. Aandacht voor de veiligheid van fietsers hoort daar natuurlijk bij.

Paaltjes weren auto’s van fietsroutes, maar zijn soms ook een gevaarlijk obstakel voor fietsers. De gemeente gaat aan de slag om ongevallen met paaltjes te verminderen. In het project wil de gemeente antwoorden krijgen op vragen als: Wat is de veiligste plek voor een paaltje? Welk type paaltje is het best? Welke paaltjes kunnen weg? Tijdens het project paktde gemeente alvast enkele paaltjes aan om daarvan te leren. Doel is dat ook andere gemeenten en wegbeheerders leren van de ervaringen uit het project.

Omdat de politie zelden ter plaatse komt bij fietsongevallen met obstakels, is niet duidelijk waar dit soort ongevallen plaatsvinden. Daarom wil de gemeente Goes weten welke paaltjes in Goes volgens de inwoners gevaarlijk zijn. Tot en met 31 december kan iedereen gevaarlijke paaltjes melden bij de gemeente. Dit kan via e-mail ([email protected]) of via twitter (@gemeentegoes met gebruik van #fietspaaltjegoes). Geef hierbij duidelijk aan waar het paaltje zich bevindt en waarom het paaltje gevaarlijk is.

Lees ook:Fietspaaltjes verwijderd!
Lees ook:Veilig fietsen!
Lees ook:Getuigen mistcrash gezocht!
Lees ook:Fietsongevallen!
Lees ook:Ouderen veilig op weg met eerste intelligente fiets en strooirouteplanner!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Auw! Pas op gevaarlijke fietspaaltjes!

  1. A.Waanders

    Paaltjes staan heel vaak zo laag in de buurt van parkeerplaatsen dat je met het inrijden van je auto het paaltje niet kunt zien dat er achter staat.
    Ook van die witte keien o.a. bij het station hebben ons al eens een schadepost gegeven van meer dan 1000,– Euro omdat we voor iemand moest uitwijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>