Fietspaaltjes verwijderd!

fietspaaltje

VLISSINGEN - Jaarlijks vinden er veel eenzijdige fietsongevallen plaats. Dit komt vaak omdat fietsers tegen stilstaande objecten rijden of naast fietspaden fietsen. De gemeente heeft daarom het beleid om zeer terughoudend te zijn met het plaatsen van fietsobstakels, zoals paaltjes of hekken. Op sommige plekken in Vlissingen zijn echter wel hinderlijke obstakels op fietspaden te vinden.

Gevaarlijke situaties

Op initiatief van de Fietsersbond afdeling Vlissingen-Souburg, is een lijst opgesteld met obstakels op fietspaden in de gemeente Vlissingen die gevaarlijk zijn voor fietsers. In samenwerking met de politie worden op 30 locaties fietsobstakels weggehaald. Daarnaast zijn er 11 locaties waar de zichtbaarheid van de fietspaaltjes wordt verbeterd, bijvoorbeeld met reflectoren. Hiermee willen we de verkeersveiligheid en het fietsgebruik verbeteren.

Verwijderen paaltjes

De hinderlijke fietsobstakels worden in 2015 weggehaald. Wethouder Verboom haalt woensdag 26 november 2014 rond 11.00 uur samen met de voorzitter van de Fietsersbond, het 1e fietspaaltje weg bij de doorsteek van de Van Oorschotlaan en de Jacoba van Beierenweg.

Lees ook:Auw! Pas op gevaarlijke fietspaaltjes!
Lees ook:Drukte fietspaden!
Lees ook:Fietsersbond: landelijke verkiezing fietsstad
Lees ook:Ouderen veilig op weg met eerste intelligente fiets en strooirouteplanner!
Lees ook:Ik wil je zien!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>