BOEi koopt kerk!

Sint Anna ter Muiden_kerk

SINT ANNA TER MUIDEN- Het kerkbestuur van de kerk in Sint Anna ter Muiden heeft afgelopen maandag  het eigendom van de kerk overgedragen aan BOEi. Na de zomer start BOEi met de restauratie van de kerk, die gerealiseerd kan worden dankzij bijdragen van de provincie Zeeland, de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek, de BankGiro Loterij en BOEi zelf. BOEi is een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud en de herbestemming van erfgoed. Samen met de betrokkenen gaat BOEi op zoek naar een nieuwe, passende functie zodat de kerk tot in lengte van jaren behouden kan blijven.

Sint Anna ter Muiden_dorp

 Sint Anna ter Muiden is een gotische kerk uit de 14de eeuw en een beeldbepalend monument in het gelijknamige stadje. Op verzoek van de provincie Zeeland heeft BOEi twee jaar geleden een analyse van herbestemmingsmogelijkheden van de kerk gemaakt. Met name de kerktoren kampt met ernstig achterstallig onderhoud waardoor de kosten voor restauratie vele tonnen kost. Het is niet eenvoudig om tot een haalbaar plan te komen, maar gezien de grote cultuurhistorische waarde van de kerk wil BOEi graag haar expertise en middelen inzetten om het behoud van de kerk op lange termijn veilig te stellen. Na de restauratie zal BOEi – in overleg met nieuwe gebruikers – het gebouw geschikt maken voor nieuwe functies. Het uitgangspunt daarbij is om het monument zoveel mogelijk intact te laten. Voorlopig zal alleen het exterieur van de kerk en de begane grond worden aangepakt.

 

Lees ook:BOEi: ton voor kerk Sint Anna ter Muiden!
Lees ook:Pieter van Vollenhoven opent gerestaureerde Nieuwe Kerk Zierikzee!
Lees ook:Asfalteringswerkzaamheden in Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Gezamenlijke restauratie monumentenpand King George l!
Lees ook:Asfaltonderhoud!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>