Werkzaamheden Herdenkingsgebied WOII!

werk in uitvoering blog

VLISSINGEN – Met de dodenherdenking en Bevrijdingsdag voor de deur is zo’n stand van zaken handig:  Op 2 april  zijn de werkzaamheden gestart aan het Herdenkingsgebied WOII, Vlissingen. Half juni 2014 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Verplaatsing monumenten

In het Herdenkingsgebied WOII, Vlissingen wordt straks het verhaal verteld over de bezetting, bevrijding en burgerbevolking van Vlissingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De belangrijkste aanpassingen zijn de verplaatsing van de monumenten voor de 4de Commando en de 52e Lowlandsdivision (nu gelegen aan de Commandoweg) naar de zeezijde van de dijk. Het Nationaal Milieumonument is inmiddels verplaatst naar een groenstrook bij de Punt, aan het begin van de dijk.

Planning

Begin april is het Nationaal Milieumonument naar de nieuwe locatie bij de Punt verhuisd. Hier komt nog een zitelement in de dijk. In mei wordt het monument voor de 4de Commando en het monument van de 52e Lowlandsdivisie verplaatst naar de zeezijde van de dijk bij de Oranjemolen. Op de nieuwe locatie wordt de sokkel van het monument voor de 4de Commando gerestaureerd.

Ontmoetingsplek

De huidige locatie van het monument wordt ingericht als informatie- en ontmoetingsplek. Half juni 2014 zijn de werkzaamheden van het Herdenkingsgebied WOII, Vlissingen klaar. Dan zijn ook informatieborden en bankjes geplaatst.

Lees ook:Omstreden herdenkingsgebied WOll op de schop!
Lees ook:Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:Oorlogsmonument verplaatst!
Lees ook:Definitief ontwerp Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:‘Herdenkingsgebied WOII’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>