Herdenkingsgebied WOII!

vlissingen

VLISSINGEN – Er wordt sinds april hard gewerkt aan de openbare ruimte van het nieuwe ‘Herdenkingsgebied WOII’, rond de Oranjemolen in Vlissingen. Op 19 mei is begonnen met de aanleg van de trappen aan de stadszijde. Half juni 2014 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Werkzaamheden

Voor de nieuwe paden, trappen en het pleintje is de fundering aangebracht. Begin juni krijgt het pad op de dijk asfalt. Als de trappen aan de stadszijde klaar zijn, beginnen de werkzaamheden aan de trappen aan de zeekant. Hier komt ook een het zitelement.
Op 26 mei 2014 wordt gestart met de aanleg van het pleintje bij de Oranjemolen. Hier komen de monumenten ter nagedachtenis aan de bevrijding van Vlissingen. Het Nationaal Milieumonument is verplaatst naar een groenstrook bij de Punt, aan het begin van de dijk.

Verplaatsing monumenten

De monumenten van de 52e Lowlandsdivisie en de 4de Commando worden verplaatst naar het pleintje aan de Oranjedijk. Dit gebeurd als de overige werkzaamheden aan de zeezijde klaar zijn. De plaats aan de Commandoweg (waar de monumenten nu staan), wordt ingericht als rust- en ontmoetingsplek. Er wordt een natuurstenen plaquette geplaatst met een gedicht en er komen informatiepanelen en 2 zitbanken. Op de informatiepanelen wordt tekst en uitleg gegeven over de bevrijding, bevolking en bezetting van Vlissingen.

Bijdrage Vlissingse bedrijven

Vlissingse bedrijven leveren diverse elementen voor het Herdenkingsgebied. Zo maakt het Vlissingse las- en constructiebedrijf van Belzen BV (in samenwerking met Orionis Walcheren) de informatiepanelen. De natuurstenen plaquette die aan de Commandoweg komt te liggen, wordt gemaakt door Van Dalen Natuursteen.

Lees ook:Werkzaamheden Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:Omstreden herdenkingsgebied WOll op de schop!
Lees ook:Oorlogsmonument verplaatst!
Lees ook:Definitief ontwerp Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:Dijkbrand Vlissingen: Jochie is mogelijk brandstichtertje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>