Oorlogsmonument verplaatst!

vlissingen

VLISSINGEN – Het monument voor de No. 4 Commando wordt donderdag 12 juni geplaatst op de nieuwe locatie op Vlissingse de Groene Boulevard. Het monument zal vanaf de huidige locatie aan de Commandoweg overgebracht worden naar de nieuwe locatie aan de zeezijde van de dijk.

De aannemer voert op dinsdag 10 juni een proeftilling uit, om in te kunnen schatten welk materieel er nodig is voor de verplaatsing. Op woensdag wordt het monument losgemaakt, zodat het op donderdag verplaatst kan worden. De herdenkingssteen voor de 52 Lowlands division wordt ook verplaatst.

Oude wens ingewilligd

In 1946 heeft de No. 4 Commando verzocht om een monument te plaatsen bij de Oranjemolen. De landing in Vlissingen bij de Oranjemolen had bij hen diepe indruk gemaakt. In 1951 besloot de gemeenteraad een monument op de huidige locatie aan de Commandoweg te plaatsen. Het gebied rond de toenmalige Slijkhaven was op dat moment ongeschikt. Met de verplaatsing van het monument wordt de wens uit 1946 alsnog ingewilligd. Overlevenden en nabestaanden hebben de gemeente verzocht het monument te verplaatsen.
Het bekrachtigt de relatie tussen de herdenkingsmonumenten, de Westerschelde en de Oranjemolen. In het gebied rondom de monumenten en de Oranjemolen zal informatie gegeven worden over de Slag om de Schelde, de bezetting en bevrijding van Vlissingen en de burgerbevolking van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook:Werkzaamheden Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:Definitief ontwerp Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:Herdenkingsgebied WOII!
Lees ook:Omstreden herdenkingsgebied WOll op de schop!
Lees ook:Vlissingen herdenkt bevrijding!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>