Start zwemwaterseizoen!

domburg strand blog

DOMBURG – Het officiële zwemseizoen is afgelopen donderdag gestart. Ik zag sommige Zeeuwtjes al flink spetteren in het zeewater. Maar moet er zelf toch nog niet aan denken. Want het zeewater is koud, heel koud. Wilt u weten waar u veilig kunt zwemmen?

 De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? Vanaf deze week is de Zwemwater App beschikbaar, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties en dus ook van de 54 zwemlocaties in Zeeland. De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen is dus niet verstandig. Waterschappen en Rijkswaterstaat onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is en communiceren over eventuele maatregelen zoals waarschuwingen en verboden. Actuele informatie over zwemwaterkwaliteit kunt u vinden op www.zwemwater.nl. Ook kunt u de Zwemwater App downloaden voor Android en Apple.

Lees ook:Zwemwaterseizoen gestart
Lees ook:Negatief zwemadvies voor strand Ritthem!
Lees ook:Weer olielek!
Lees ook:Schoon zwemwater!
Lees ook:Gebruik ogen en neus voordat u gaat zwemmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>