ADRZ: wegwerpproducten!

adrz

GOES -Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis gaat als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland werken met diverse ziekenhuismaterialen die milieubewust via de riolering kunnen worden afgevoerd. Het gaat onder meer om po’s, urinaals, maatkannen en spuugbakjes. Na een succesvolle proefperiode heeft het ADRZ nu de vergunning binnen en deze week worden gefaseerd de ‘oude po- spoelers vervangen door pulp disposables units.

De papieren disposables worden door een pulp disposables unit tot een substantie verwerkt die via de riolering wordt afgevoerd. Tijdens de proef controleerde het Waterschap de waterafvalstromen van het ziekenhuis om na te gaan welke invloed de pulpproducten hebben op de installaties en de waterzuivering. De Afdeling Infectiepreventie van het ADRZ onderzocht de hygiëne in en om de centrifuge en op de afdeling. De afdeling techniek heeft bekeken of het rioleringsysteem de afvoer van deze pulpproducten aankon. Alle onderzoeken gaven een positief resultaat.
Het werken met wegwerpproducten heeft veel voordelen. Zo wordt de kans op allerlei infecties aanzienlijk verkleind en wordt flink wat tijd bespaard in vergelijking met het schoonmaken van de huidige materialen. De aanschaf is goedkoper en duurzamer. Bovendien wordt 60% op water bespaard en maar liefst 95% op elektriciteit. Ook het gebruik van chemicaliën om materialen schoon te maken behoort eveneens tot het verleden.

Lees ook:ADRZ houdt proef met wegwerpproducten!
Lees ook:Admiraal de Ruyter Ziekenhuis heeft eigen vermogen van 17 miljoen euro!
Lees ook:ADRZ 5 miljoen euro winst!
Lees ook:Admiraal De Ruyter Ziekenhuis vreest financieel tekort
Lees ook:Opening Oncologie ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>