ADRZ houdt proef met wegwerpproducten!


GOES – Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis houdt als eerste ziekenhuis in Nederland een duurzame proef met diverse ziekenhuismaterialen die milieubewust via de riolering kunnen worden afgevoerd. Het gaat onder meer om po’s, urinaals, maatkannen en spuugbakjes. De proef wordt gehouden op de Goese locatie en gaat de komende week in.

Deze zogeheten disposables worden door een centrifuge vermalen tot een substantie die via de riolering wordt afgevoerd. Tijdens de proef, die een week of zes duurt, controleert het Waterschap de waterafvalstromen van het ziekenhuis om na te gaan welke invloed de pulpproducten hebben op de installaties en de waterzuivering. De Afdeling Infectiepreventie van het ADRZ onderzoekt de hygiëne in en om de centrifuge en op de afdeling. De afdeling techniek gaat na of het rioleringsysteem de afvoer van deze pulpproducten aankan.

Het werken met wegwerpproducten heeft diverse voordelen. Zo wordt de kans op allerlei infecties aanzienlijk verkleind en wordt flink wat tijd bespaard in vergelijking met het schoonmaken van de huidige materialen. De aanschaf is ook goedkoper.

Bovendien wordt naar verwachting 60 procent op water bespaard en liefst 95 procent op elektriciteit. Ook behoort het gebruik van chemicaliën om materialen schoon te maken tot het verleden. Als de proef een succes blijkt, worden de materialen op grotere schaal bij het ADRZ ingevoerd.

Lees ook:ADRZ: wegwerpproducten!
Lees ook:Scanner maakt medicijn verstrekken veiliger!
Lees ook:Opknapbeurt voor afdeling Kindergeneeskunde ADRZ!
Lees ook:Weer operaties ADRZ!
Lees ook:Opening Oncologie ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>