Fototentoonstelling oorlog!

VLISSINGEN – In het Gemeentearchief Vlissingen is van 10 juli tot 31 oktober de tentoonstelling ‘Beter een goeie buur dan een verre vriend’ te bezichtigen. De fototentoonstelling gaat over Vlissingen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Invloed

Ondanks het feit dat Nederland neutraal was, ging de invloed van het krijgsgeweld Zeeland en zeker ook Vlissingen niet voorbij. De vluchtelingenstroom vanuit het zuiden was groot, Vlissingen ving tijdens de oorlog ongeveer 10.000 mensen op. Als gevolg van de mobilisatie van de Nederlandse krijgsmacht, waren er militairen in Vlissingen ingekwartierd. Vanuit zee kreeg Vlissingen ook het nodige te verwerken; er spoelden regelmatig mijnen aan op de boulevard.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden gratis te bezichtigen in het Gemeentearchief.

Foto: Gemeentearchief Vlissingen

Lees ook:WOll herleeft!
Lees ook:Expositie Vlissings gemeentearchief over stormvloeden!
Lees ook:Jarige landmacht!
Lees ook:Expositie Stadskantoor!
Lees ook:Herdenking voor Fransen en Marokkanen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>