“Consultatiebureaus mogen niet dicht!”

duim omlaag 2

MIDDELBURG – De gemeenten op Walcheren vinden het op z’n minst gezegd helemaal niks dat de consulatiebureaus dicht gaan. Op 11 juli heeft het Algemeen Bestuur van de GGD Zeeland een beslissende stap gezet naar een nieuwe Publieke Gezondheid in Zeeland. Door een nieuwe inrichting van de GGD en veranderingen in de uitvoering van de preventieve taken verwacht de directie van de GGD te kunnen voldoen aan het verzoek van het bestuur om zich aan te passen aan de veranderde behoeften van klanten, meer gebruik te maken van digitale mogelijkheden, aan te sluiten bij de huidige decentralisaties en 1,1 miljoen euro te bezuinigen. Dit alles wordt verder uitgewerkt in het vrijdag vastgestelde plan ‘Een nieuwe organisatie – Publieke Gezondheid in Zeeland’.

De Walcherse wethouders Szarafinski (Middelburg), Maas (Veere) en Vader (Vlissingen) hebben vanochtend namens de gemeentebesturen ingestemd met de hoofdlijnen in het plan, maar zijn niet akkoord met de uitwerking wat betreft de sluiting van consultatiebureaus.

  

In het plan wordt voorgesteld om Walcherse consultatiebureaus te sluiten om zo geld te besparen (drie in Middelburg, één in Vlissingen en één in Veere). De wethouders gaan in overleg met de GGD en in lijn van de projectorganisatie Walcheren voor Elkaar op zoek naar mogelijkheden om huisvestingskosten terug te brengen met behoud van de preventieve functie van het consultatiebureau. Inzet is om de gesprekken voor 1 januari 2015 af te ronden.

Lees ook:ADRZ kijkt naar andere nieuwbouwlocaties!
Lees ook:Walcheren wil geld voor huishoudelijke hulp!
Lees ook:Peuken niet welkom op de stranden van Walcheren!
Lees ook:Facebookpagina Zeeland Samen Gezond!
Lees ook:Kwart- en halve finales Nationale Voorleeswedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>