Wegwerkzaamheden Scheldekwartier!

werk in uitvoering blog

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen start deze maand (augustus) met de aanleg van de verlengde Aagje Dekenstraat: de nieuwe ontsluitingsroute van de Vlissingse binnenstad. Met de aanleg van deze weg, wordt ook het Scheldekwartier beter toegankelijk.

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Naar verwachting is de verlengde Aagje Dekenstraat eind december klaar.

  • Fase 1: aanleg parkeerterreinen - 11 augustus tot en met 12 september 2014;
  • Fase 2: aanleg rotonde Aagje Dekenstraat-Scheldestraat - 8 tot 17 september 2014;
  • Fase 3: aanleg verlengde Aagje Dekenstraat – 8 september tot 31 december 2014.

Omleidingen

Voor de aanleg van de rotonde (Fase 2) wordt de kruising Aagje Dekenstraat/ Scheldestraat afgesloten. Doorgaand verkeer in de Badhuisstraat, Aagje Dekenstraat en Scheldestraat is dan tijdelijk gestremd. Bedrijven, winkels en parkeergarage Scheldeplein blijven wel bereikbaar. Bevoorrading naar bedrijven bij de Hellingbaanverloopt via de route Koningsweg - Jan Weugkade.
Zolang het verkeer tijdens de werkzaamheden wordt omgeleid, komen ook tijdelijk bushaltes te vervallen. Dit wordt met borden aangegeven en reizigers worden naar de dichtstbijzijnde halte verwezen. De wegafsluitingen en omleidingsroutes worden ook met borden aangegeven.

Start bouw Bestevaer

In het najaar van 2014 begint de bouw van de eerste 6 woningen van blok D van project Bestevaer (12 in totaal). In verband met de voorbereidingen verdwijnen grenzend aan de Vlamingstraat, 24 parkeerplaatsen vergunningshouders in zone A. Omwonenden en vergunninghouders zijn hierover geïnformeerd. Bij parkeerterrein Koudenhoek zijn ter compensatie 40 extra parkeerplekken aangelegd. De open ruimte  tussen de Kleine Markt en de Vlamingstraat (die nu ook al als parkeerplek wordt gebruikt), wordt beter ingericht voor parkeren. Vergunninghouders kunnen daarnaast gewoon blijven parkeren op het parkeerterrein Steenen Beer.

Eerste paal

Naar verwachting wordt de eerste paal geslagen in oktober 2014. In het voorjaar van 2015 zijn de eerste 6 woningen Bestevaer blok D klaar. Er zijn nog 2 woningen te koop.
Meer informatie vindt u op de websites www.bertbimmel.nlwww.woneninbestevaer.nl en www.scheldekwartier.nl.

 

 

Lees ook:Gasleiding Scheldekwartier!
Lees ook:Opruimen kraanbaan!
Lees ook:Omleidingen Vlissingen!
Lees ook:Scheldekwartier!
Lees ook:Wegwerkzaamheden Schoondijke!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>