Opening Nieuw-Bonedijke!

brede school

VLISSINGEN – De jaarlijkse Burendag is zaterdag 27 september . l´escaut en de gemeente Vlissingen sluiten hierbij aan om de opening van Nieuw Bonedijke te vieren. Een groot feest is het resultaat.

De dag begint om 13.00 uur met een officiële opening. Er zijn korte toespraken van Sem Stroosnijder (wethouder gemeente Vlissingen), Carla Schönknecht (Provincie Zeeland) en Jan van Beekhuizen (l’escaut woonservice) en vervolgens een te waterlating van een eendenhotel in de Schuitvaartgracht.

Programma

Om 13.30 uur start het programma. Zo zijn er onder andere workshops kruisboogschieten en kajakken, staat er een draaimolen en stormbaan en wordt er een voetbal clinic door ‘Groene Ster’ georganiseerd. Aan de oudere doelgroep is ook gedacht. Vanaf 14.00 uur zijn er activiteiten voor deze doelgroep in de tent op het Schuitvaartpark. Tussen de activiteiten door vrolijken DJ La Cruz en Latin Flo de dag op met hun muziek, om rond 16.00 uur het muziekstokje over te geven aan de band rrRaaRrr. De activiteiten eindigen omstreeks 19.00 uur.

Totale project

De metamorfose van Nieuw Bonedijke begon al in 2001. Toen sloot de gemeente met l´escaut een convenant af over sloop, nieuwbouw, renovatie en herinrichting.  In 2002 viel het eerste sloopbesluit, voor de portiekwoningen aan de Bonedijkestraat.  Vervolgens werden er in de wijk 481 woningen gesloopt en 24 bedrijfspanden. Daarvoor bouwden de partijen 365 woningen terug:

  • 68 koopwoningen
  • 213 sociale huurwoningen
  • 44 luxe huurwoningen
  • 36 studentenwoningen
  • 4 groepswoningen
  • 1 grand café
  • Openwijkschool voor drie scholen en andere zorginstanties en parkeergarage

l’escaut en de gemeente Vlissingen hebben vele obstakels overwonnen, zoals problemen met financiering, verhuur-en verkoopmoeilijkheden, overlast en weerstand tegen nieuwbouw. Zij investeerden 86 miljoen euro. Uiteindelijk is het gelukt en staat er een splinternieuwe wijk met nieuwe en oude bewoners. Dat vieren zij graag met de bewoners op 27 september.

Lees ook:Start verhuur ‘Groote Markt’ Vlissingen!
Lees ook:Burendag Paauwenburg
Lees ook:Nieuwbouw Vlissingen!
Lees ook:Slopen Middengebied!
Lees ook:Nieuwbouw Verkuijl Quakkelaarstraat!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>