Werkzaamheden begraafplaatsen!

graf

TERNEUZEN – De gemeente Terneuzen voert vanaf 6 oktober  werkzaamheden uit op de begraafplaatsen in Sluiskil, Hoek, Axel (Westsingel), Terneuzen, Sas van Gent en Zaamslag. In het kader van de ruiming van graven wordt nu aan wensen van nabestaanden, die anders zijn dan het herbegraven in het verzamelgraf, uitvoering gegeven.

 Dat de gemeente graven met verlopen (grafrust)termijn ruimt, is door de gemeente Terneuzen vanaf 2011 via diverse berichten aangekondigd.

Uitvoering wensen

Vanwege de zorgvuldigheid die de gemeente betracht bij de ruiming van de graven, heeft de uitvoering van de wensen van nabestaanden wat langer op zich laten wachten dan gepland.

Wethouder Frank Deij: “Veel nabestaanden hebben direct na de eerste aankondigingen rond de ruiming hun wensen bij de gemeente kenbaar gemaakt. Anderen hadden daar wat meer tijd voor nodig. Begrijpelijk, want het was voor velen een emotionele beslissing. Iedereen die dat wenste, heeft uitgebreide uitleg gekregen over wat er gaat gebeuren en welke mogelijkheden er zijn voor het behoud van een graf, cremeren en herbegraven.” Voor de duidelijkheid, in september worden uitsluitend opgravingen gedaan waarvan nabestaanden hebben aangegeven de overledene te willen cremeren, herbegraven in een particulier graf of met een nieuwe houten kist te herbegraven in het verzamelgraf. Deij: “We hebben, met toestemming op papier, goed in beeld wie welke wens heeft. Alle nabestaanden zijn persoonlijk over de uitvoering geïnformeerd.”

Bereikbaarheid begraafplaatsen

Tijdens de werkzaamheden zijn de begraafplaatsen gewoon geopend. Wel kan het zo zijn dat een gedeelte van de begraafplaats is afgesloten voor publiek. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Lees ook:Werkzaamheden begraafplaatsen!
Lees ook:Graven ruimen!
Lees ook:Ruimen graven!
Lees ook:Verwijderen grafmonumenten!
Lees ook:Markering op te ruimen Terneuzense graven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>