Controle drankjeugd!

dronken kind

VLISSINGEN – Zoals bekend is per 1 januari van dit jaar de drank- en horecawet gewijzigd. De gemeente is nu verantwoordelijk voor de toezicht en handhaving van de drank- en horecawet. De leeftijdsgrens is van 16 naar 18 jaar gegaan en het alcoholgebruik onder jongeren moet worden teruggebracht.

Opsporingsambtenaren

Een groep van 9 bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Vlissingen hebben een speciale cursus afgerond, om te kunnen handhaven op de drank- en horecawet. Zij waren al in dienst van de gemeente, maar krijgen deze taak erbij. De opsporingsambtenaren zullen cafés en sportkantines bezoeken om te kijken of personeel zich houdt aan het schenkverbod aan jongeren onder de 18 jaar.

Er wordt samengewerkt met Middelburg, Veere en Schouwen-Duiveland zodat er minder kans is herkend te worden. Ook zullen mystery guests worden ingezet. Lees meer over jongeren & alcoholpreventie op de website van Laat ze niet (ver)zuipen.

Lees ook:Drankjeugd aangepakt!
Lees ook:Alcohol taboe voor jongeren!
Lees ook:Onder de 16 alcohol? Dat kan uw kind duur komen te staan!
Lees ook:Jeugd en Alcohol!
Lees ook:Leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>