SVRZ De Molenhof aan de slag met ouderenproject ‘Lang leve kunst’! + foto’s

kunstproject 5 molenhof

ZAAMSLAG - SVRZ locatie De Molenhof in Zaamslag heeft een donatie gekregen voor het realiseren van een kunstproject. Voor dit project zijn we binnen en buiten De Molenhof op zoek gegaan naar senioren die kunstvormen schilderen zoals poëzie en keramiek/kleien of schilderen uitoefenen of die hier graag kennis mee willen maken.

Een professionele kunstenares, drs. Anja van Dorsselaer, begeleidt dit project. Ze laat de fantasie van elke deelnemer voorop staan. Ook wordt de verdieping gezocht door bijpassende literatuur te zoeken en tentoonstellingen en sites aan te bevelen. Haar achtergrond als kunsthistorica is hierbij van grote waarde.

kunstproject molenhof

Naast het stimuleren van talentontwikkeling en cultuurparticipatie wil SVRZ ook graag met dit project een verbinding maken met de wijk. Buurtbewoners en kinderen van basisschool De Torenberg nemen ook deel.

Alle resultaten worden tentoongesteld in zorgcentrum Molenhof Zaamslag. Ook de Zeeuwse bibliotheek heeft belangstelling.

kunstproject 2 molenhof

 Lang Leve Kunst

In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Zij hebben veelal tijd en behoefte om aan kunst en cultuur deel te nemen. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst streeft naar een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen (65+), stimuleert samenwerking en interactie tussen ouderen en jongeren door middel van kunstprojecten en bevordert de samenwerking tussen de domeinen welzijn, zorg en kunst.

kunstproject 3 molenhof

Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds.  het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. De twee laatstgenoemde fondsen geven een financiële ondersteuning aan dít project. Meer informatie: www.langlevekunst.nl

kunstproject 4 molenhof

Over SVRZ

SVRZ De Molenhof is een voorziening van SVRZ. SVRZ  is een zorgorganisatie in Zeeland met drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen,  thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van zorg. Van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot huishoudelijke zorg.  Maar ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bent u bij SVRZ aan het juiste adres.

Lees ook:Jong en oud Zaamslag samen in kunstproject!
Lees ook:Soepconcert Willeke Alberti in De Molenhof
Lees ook:Rommelmarkt in SVRZ De Molenhof!
Lees ook:SVRZ doet mee aan de open dag van Zorg en Welzijn!
Lees ook:Verbouwing SVRZ De Molenhof klaar !

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>