Psychiatrie en vrijwilligerswerk!

ziekenhuis vlissingen

VLISSINGEN – De afdeling Psychiatrie van het ADRZ in Vlissingen houd woensdag 12 november een thema-avond van 19.15 tot 21.15 uur. Tijdens deze avond wordt gesproken over vrijwilligerswerk door en voor mensen met een psychiatrische aandoening. De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten, familie, vrienden en andere belangstellenden.

Soms vormt vrijwilligerswerk letterlijk de eerste stap voor mensen met een psychiatrische aandoening om een invulling te geven aan hun dag- of werkritme. Adriënne Borger, informele zorg coördinator van Manteling, vertelt over vrijwilligerswerk in de psychiatrie vanuit haar professionele referentiekader.

Veel mensen met een psychiatrische aandoening leven in een sociaal isolement. Zij ontmoeten weinig mensen, komen weinig buiten en nemen niet deel aan de maatschappij. Vrijwilligers kunnen in die gevallen soms letterlijk het contact met de buitenwereld vormen. Dit doen zij door mensen te bezoeken, met hen koffie te drinken, een spelletje te spelen, een wandeling te maken naar de winkels, uitstapjes te organiseren of door gewoon een luisterend oor te bieden.

Mevrouw Borger neemt haar eigen ervaringsdeskundigen mee. Zij vertellen hoe het is om een vrijwilliger te hebben die je ondersteunt wanneer je je eenzaam voelt, maar ook wat het betekent om door middel van vrijwilligerswerk weer deel te gaan uitmaken van de maatschappij.

Lees ook:Detentie en psychiatrie!
Lees ook:‘Gedwongen behandeling in de psychiatrie, effectief?”
Lees ook:Thema-avond ADRZ: Medisch Psychiatrische Unit!
Lees ook:Psychische aandoening in de familie?
Lees ook:Psychiatrie ADRZ scoort!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>