Detentie en psychiatrie!

cel

VLISSINGEN – De afdeling Psychiatrie van het ADRZ Vlissingen houdt woensdag 21 januari een thema-avond van 19.15 tot 21.15 uur. Tijdens deze avond wordt gesproken over de begeleiding van mensen met psychische/psychiatrische klachten die in aanraking komen met detentie. De bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden in herstel, detentie en psychiatrie.

Eenmaal terecht gekomen in de forensische psychiatrie (mensen met psychiatrische klachten die in contact komen met strafrechtelijk onderzoek) ontwricht en ontworteld het leven doordat het afgesneden werd van de maatschappij. Het belangrijkste verschil van detentie in een psychische/psychiatrische context is het effect van het delict. Deze mensen hebben een nog grotere achterstand om weer te gaan deelnemen aan het dagelijks leven.

Leon Nieuwenhuize, medewerker Penitentiaire Inrichting locatie Torentijd, leidt het algemene gedeelte in over mensen die te maken hebben met een psychische/psychiatrische klachten en in aanraking komen met detentie. Hij legt ook de link naar de herstelgedachte en de reguliere psychiatrie. Wat betekenen bijvoorbeeld de nieuwe ontwikkelingen in de psychiatrie in 2015? Komen er door bezuinigingen meer mensen met psychische/psychiatrische klachten in aanraking met justitie? In deze context betekent herstel het hervinden van jezelf, de eigen rol, mogelijkheden, een weg naar eigen regie en een vervullend leven.

Zijn collega’s Ilse Polderman en Manon van de Sande vertellen op basis van casussen hoe ze de begeleiding van de mensen vormgeven. In dit gedeelte is er interactie met het publiek.

Deze avond is gratis toegankelijk zonder aanmelding vooraf.

Lees ook:‘Gedwongen behandeling in de psychiatrie, effectief?”
Lees ook:Thema-avond ADRZ: Medisch Psychiatrische Unit!
Lees ook:Thema-avonden voor ex-psychiatrische patiënten in het ADRZ!
Lees ook:Psychiatrie en vrijwilligerswerk!
Lees ook:Bijeenkomst psychiatrie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>