Psychische aandoening in de familie?

ziekenhuis vlissingen

VLISSINGEN -De afdeling Psychiatrie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen houdt woensdag 20 mei een thema-avond van 19.15 tot 21.15 uur. De bijeenkomst staat deze keer in het teken van de gevolgen van een psychische aandoening in de familie.

Liset Bartels, familievertrouwenspersoon in Zeeland (Emergis, De Zeeuwse Gronden) zal tijdens deze bijeenkomst spreken. De familievertrouwenspersoon (fvp) is er voor familie of naaste betrokkenen van mensen met psychiatrische problemen. Bij de familievertrouwenspersoon kunnen mensen terecht voor informatie, ondersteuning en een luisterend oor.
Als ervaringsdeskundigen van de thema-bijeenkomst zijn Carla Schurink-Besems & Henny de Keizer aan het woord.
Als familielid of naastbetrokkene van iemand met psychiatrische problemen kunt u veel vragen hebben. Over de stoornis en de hulpverlening, maar ook over de opvang en ondersteuning. De antwoorden die u van hulpverleners krijgt, zijn misschien niet altijd bevredigend. Het kan zijn dat u van mening verschilt met de hulpverlening over de aanpak van de problemen. Of u ervaart het als een belasting en u wilt graag uw verhaal eens kwijt. In dit soort gevallen, voor informatie, ondersteuning en een luisterend oor, kunt u terecht bij de familievertrouwenspersoon. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De zaal (Aula) is open om 19.00 uur, we starten om 19.15 uur en we sluiten de avond af om 21.15 uur (koffie en thee vrij verkrijgbaar).

Lees ook:KOPP: Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problemen!
Lees ook:Psychiatrie en vrijwilligerswerk!
Lees ook:Detentie en psychiatrie!
Lees ook:‘Gedwongen behandeling in de psychiatrie, effectief?”
Lees ook:Soteria: een goede ontvangst in huiselijke sfeer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>