Extra geld!

eurobiljetten waaier

TERNEUZEN – Woont u in de gemeente Terneuzen en heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of bijstand? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar eenmalig extra geld. Het extra geld is:

  • 100 euro voor een (echt)paar,
  • 90 euro voor een alleenstaande ouder,
  • 70 euro voor een alleenstaande.

Wat moet u doen? 
In de meeste gevallen hoeft u niets te doen en krijgt u 30 november 2014 vanzelf het geld op uw rekening. Als bij de gemeente bekend is hoeveel inkomsten u momenteel heeft, dan wordt alles vanzelf voor u geregeld.

Geld vanzelf op uw rekening?
De gemeente Terneuzen stort het geld vanzelf op uw rekening in de volgende situaties:

  • u had in september 2014 een lopende bijstandsuitkering (WWB, IOAZ of IOAW)
  • u hebt in september 2014 geld gekregen omdat u recht had op bijzondere bijstand, waaronder ook maatschappelijke participatie en langdurigheidstoeslag vallen.
  • u zat in september 2014 in een traject schuldhulpverlening en uw inkomsten waren lager dan 110% van de bijstandsnorm

Personen die in september 2014 een Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO) hebben krijgen het extraatje vanzelf uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank.

Inkomsten niet bekend bij gemeente
Als uw inkomsten niet bekend zijn bij de gemeente dan krijgt u het geld niet vanzelf op uw rekening. In dat geval moet het volgende doen:

  1. Ga naar www.laaginkomen.nl. Doe de test. Zo ziet u gelijk of u recht heeft op extra geld en hoeveel u krijgt. Let op: Bij het berekenen van uw inkomsten telt ook de heffingskorting van de belastingdienst mee.
  2. Als u recht heeft op het geld dan dient u een aanvraag in bij de gemeente Terneuzen. Let erop dat u de benodigde bewijsstukken bijvoegt. Zonder de benodigde bewijsstukken krijgt u geen geld.

Meer weten?
Op onze website vindt u meer informatie over het onderwerp.

Lees ook:Extra geld!
Lees ook:Stinkstreek: Poepoma moet 39 euro dokken voor extra douchebeurt
Lees ook:Eenmalige koopkracht tegemoetkoming!
Lees ook:Eenmalige koopkracht tegemoetkoming!
Lees ook:Extra geld ouderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>