Subsidie Green deal voor stoomrecompressie!

eurobiljetten

HOEK / MIDDELBURG - De Provincie verleent een green deal subsidie aan Dow voor een stoom recompressie project met geld van het ministerie van Economische Zaken. De stoomcompressor brengt restwarmte van lage temperatuur en druk met duurzame elektriciteit van wind en zon naar stoom op hoge druk en temperatuur. Hierdoor hoeft minder stoom met aardgas in stoomketels opgewekt te worden.

Dow gaat met het proefproject aantonen dat stoom recompressie op grote schaal in de Nederlandse chemische industrie en raffinaderijen toegepast kan worden. Stoom recompressie is een belangrijk middel voor de procesindustrie om hun verwarming te kunnen verduurzamen. Het steeds ruimer beschikbaar komen van hernieuwbare energie in de vorm van elektriciteit vergroot de noodzaak om ook industriële processen via elektrisch aangedreven apparatuur van energie te voorzien. Hierdoor kan de afzet van groene stroom groeien waardoor overschotten minder vaak zullen optreden. Het project maakt onderdeel uit van het platform Smart Delta Resources en past in het beleid van de Provincie om aan de maatschappelijke opgave circulaire economie en energietransitie te werken.

Lees ook:Stroom getijdencentrale Tocardo naar DELTA-klanten
Lees ook:Zeeuwse stroom & Greenchoice!
Lees ook:Tips om hete dagen door te komen!
Lees ook:Qurrent neemt 4 windmolens in gebruik!
Lees ook:Green Deal Energie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>