Zeeuwen naar verjaardagsfeest Blauw Bloed!

blauw bloed dagtocht

VROUWENPOLDER – Het EO-televisieprogramma Blauw Bloed bestaat 10 jaar. Op zaterdag 13 december  wordt bij Paleis Het Loo in Apeldoorn de ‘Blauw Bloed dag’ gehouden. Een feestelijke dag, waar ook de Zeeuwen bij kunnen zijn. Er is een verzorgde dagtocht. Vertrek vanaf 7.30 uur in Vrouwenpolder . Vanaf 10.00 uur is het paleis geopend en wordt u met een kopje koffie en lekkers welkom geheten.

Het paleis staat die dag in het teken van Winterpaleis Het Loo. Het is in kerstsferen gebracht met prachtig gedekte tafels en mooi versierde kerstbomen zoals vroeger bij de Oranjes ook thuis te zien waren. Op het Stallenplein is een  ijsbaan.

Grace Kelly

De tentoonstelling ‘Grace Kelly’, prinses en stijlicoon, is tijdens de dagtocht ook geopend en is inbegrepen in de toegangsprijs. In deze tentoonstelling in de Westvleugel van het paleis wordt het verhaal over het  leven van prinses Grace van Monaco verteld.

Reinildis van Ditzhuyzen

Initiatiefnemer Jan Geldof: “Vanuit Wenen waar zij aan een nieuw boek werkt, heeft historica Reinildis van Ditzhuyzen (in de door mij gemaakte 8 uitzendingen Blauw Bloed over Zeeland fietst zij op “haar” Oranje-fiets van Geuze fietsenverhuur uit Oostkapelle, door Zeeland) contact met mij opgenomen. Zij is die zaterdag op Paleis Het Loo aanwezig waar zij 3 lezingen zal geven waarbij de gasten uit Zeeland aanwezig mogen zijn. Aan haar onlangs in Den Haag nieuw uitgegeven Biografisch Woordenboek Oranje-Nassau) zal ik, als Voorzitter van de Stichting Oranje Zeeland, aandacht besteden. Intekenen voor en door haar gesigneerd exemplaar is dan ook mogelijk.”

Jubileum uitzending

Tijdens deze dag is ook de filmploeg van Blauw Bloed actief. De crew maakte ook de 8 uitzendingen over Zeeland met Reinildis van Ditzhuyzen en haar Oranje-fiets. In Apeldoorn maken ze  opnames van de speciale jubileumuitzending. Op verschillende plekken in en rond het paleis zijn de opnames.

Musicalvereniging Nijmegen is er in Charles Dickens stijl. En de leden zingen Christmas Carols. Met de Christmas Carols kunt u helemaal in de kerstsfeer komen. De shows zullen in de buurt van het Stallenplein plaatsvinden.

Verder zijn er lezingen en kunnen de bezoekers op de foto met Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel

De dagtocht kost 73,50  euro. Het gezelschap is rond 22.00 uur terug in Zeeland. Inbegrepen: de busreis, kopje koffie met lekkers, toegang tot Winterpaleis Het Loo en de omliggende tuinen, toegang tot de tentoonstelling Grace Kelly en Gedekte tafels, samenzang met de Christmas Carols (een kerstkoor met Blauw Bloed tintje), winterse pret op de schaatsbaan (toegang en schaatshuur inbegrepen), op de foto met Jeroen Snel, meekijken bij de Tv-opnames van Blauw Bloed en ….. meer, een 3-gangen keuzemenu op de terugweg en de reserverings- & administratiekosten.

JG reizen/Oranjetours & Stichting Oranje Zeeland verzorgen deze dagtocht. Partner TholTax Tours uit Oranjestad Sint Maartensdijk zal deze dag met meerdere bussen het vervoer verzorgen. Info en opgeven: JG reizen/Oranjetours, Dorpsdijk 18, 4354  AC   Vrouwenpolder. Tel.:       0118 – 436 165 Fax:       0118 – 436 300 Mobiel:   06 – 514 914 00

E-mail:   [email protected] Website: www.oranjetours.eu

Betalingen naar: IBAN:   NL86ABNA0577918028

 

 

 

Lees ook:Zeeuwen in Winterpaleis bij Blauw Bloed-verjaardag
Lees ook:Genieten en ontdekken tijdens Blauw Bloed dag!
Lees ook:Cinema Middelburg: Hitchcock met To Catch a Thief!
Lees ook:Op reis naar naar het Duitse Stolberg!
Lees ook:Roze in blauw!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>