Bijeenkomst psychiatrie!

adrz
VLISSINGEN – De afdeling Psychiatrie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen houdt woensdag 23 april weer een thema-avond van 19.15 tot 21.15 uur in het kader van herstel en ervaringsdeskundigheid. Tijdens deze avond wordt gesproken over “herstel”. De bijeenkomst is gratis en voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.
Een belangrijk begrip in het denken over herstel en in het verlengde daarvan over ervaringsdeskundigheid is het begrip ervaring. Als het gaat om herstel en ervarings- deskundigheid in de psychiatrie is het van belang twee aspecten van de ervaring te onderscheiden: Ervaring als beleving en ervaring als kennis.
Tijdens de thema-avond op 22 april zal Irene van de Giessen, ervaringsdeskundige ADRZ, zal het begrip “herstel” toelichten zoals dat in de psychiatrie op dit moment een rol speelt. Vervolgens zullen Anita Sullivan (herstel van burn-out) en Judith de Jonge (herstel van angst- en paniekklachten) vanuit persoonlijke ervaring iets over hun herstelproces vertellen.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De zaal (Aula) is open om 19.00 uur, we starten om 19.15 uur en we sluiten de avond af om 21.15 uur (koffie en thee vrij verkrijgbaar).

Lees ook:Een burn-out is meer dan een griepje!
Lees ook:Thema-avond psychiatrie ADRZ!
Lees ook:Psychiatrie en een andere cultuur!
Lees ook:Detentie en psychiatrie!
Lees ook:Thema-avonden voor ex-psychiatrische patiënten in het ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>