Huisarts doet 200.000ste verwijzing via Zorgportaal!

boeket bloemen

VLISSINGEN - Via het Zorgportaal is de 200.000ste verwijzing naar hetAdmiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gedaan. De Vlissingse huisartsenpraktijk Van Schaik, die de verwijzing deed, wordt morgen (donderdag) door het ADRZ getrakteerd op taart en bloemen. Het Zorgportaal is het digitale verwijzingssysteem naar het ADRZ dat inmiddels door bijna alle Zeeuwse huisartsen wordt gebruikt. Het Zorgportaal is in gebruik sinds 2010. Gemiddeld vinden er zo’n 200 verwijzingen per dag plaats.

De behandelend huisarts kan via het Zorgportaal gegevens van ADRZ-patiënten inzien. De toepassing is zo ingericht dat de huisarts direct inzage heeft in alle relevante gegevens van zijn patiënten, zoals uitslagen van onderzoeken, voorgeschreven medicijnen en behandelingen. De digitale inzagemogelijkheid maakt bellen, mailen of faxen in de meeste gevallen overbodig. Het Zorgportaal biedt ook de mogelijkheid om nuttige informatie als telefoonnummers voor spoedoverleg of werkprotocollen na te slaan.
Toestemming Uiteraard is het inzien van gegevens streng beveiligd en aan strikte voorwaarden verbonden. Alleen wanneer sprake is van een behandelrelatie tussen arts en patiënt mogen gegevens worden ingezien. Sinds dit jaar moeten patiënten toestemming geven voor de uitwisseling van hun medische gegevens. Tot dusver hebben ruim 13.000 Zeeuwse patiënten dat gedaan via de website zorgplazazeeland, een samenwerkingsverband van ziekenhuis, huisartsen en apothekers. Dat is slechts een klein deel van het patiëntenbestand van het ADRZ.
Volgens het ziekenhuis zien nog onvoldoende mensen de noodzaak in van uitwisseling en wachten zij tot zich een acute aanleiding voordoet. Dat is risicovol, bijvoorbeeld wanneer een slachtoffer van een ongeval per ambulance naar de Spoed Eisende Hulp wordt gebracht. Juist dan moeten artsen en verpleegkundigen snel de medische situatie van de patiënt kunnen achterhalen. Toestemming geven kan gewoon thuis via www.zorgplazazeeland.nl of in de centrale hal van de ADRZ-locaties Goes en Vlissingen.

Lees ook:Toestemming uitwisseling medische gegevens!
Lees ook:Patiënt moet toestemming geven voor uitwisseling gegevens!
Lees ook:Patiënt moet toestemming geven voor uitwisseling gegevens!
Lees ook:Huisarts doet 75.000ste verwijzing via Zorgportaal ADRZ!
Lees ook:Fundusopie kan nu ook bij het Klinisch Chemisch Laboratorium ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>