Nolleplein Vlissingen!

vlissingen nolleplein

VLISSINGEN – Het plein op de kruising van het Vlissingse Nollehoofd en Boulevard Evertsen krijgt een nieuw uiterlijk. Het Nolleplein moet een uitnodigende entree worden van de boulevard. Er komt onder andere nieuwe bestrating, een trap naar het Badstrand en er worden nieuwe bankjes geplaatst. Half april  beginnen de werkzaamheden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Als eerste is het plein aan de zeezijde aan de beurt, daarna de Kenau Hasselaarstraat. De werkzaamheden aan het Nolleplein worden afgestemd met de werkzaamheden die worden uitgevoerd voor de uitbreiding van CineCity. Dit om de bereikbaarheid van de Kenau Hasselaarstraat te garanderen.

Nieuwe trap Badstrand

In april/mei 2015 wordt een strandtrap geplaatst die voor een verbinding zorgt van het Nolleplein naar het Badstrand. Daarnaast is het ook de bedoeling dat hier een glijbaan komt. Er wordt momenteel gekeken naar de vormgeving van de glijbaan.

Subsidie

De herinrichting wordt voor een groot deel betaald door een bijdrage van de Europese Unie en Provincie Zeeland. Het hele subsidiebedrag is € 270.000. De gemeentelijke bijdrage is maximaal € 55.000. De gemeentelijke bijdrage wordt gedekt uit (beheer-en onderhouds) budgetten die al voorzien waren.

Lees ook:Werkzaamheden Nolleplein!
Lees ook:Werkzaamheden entree Boulevard!
Lees ook:Werkzaamheden boulevard!
Lees ook:Werkzaamheden Boulevard bijna klaar!
Lees ook:Glijbaan heropend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>