Crowdfunding Protestantse kerk Hoek nadert streefbedrag!

eurobiljetten

HOEK – Het crowdfundingtraject voor het herstel van de gebrandschilderde ramen van de door brand verwoeste Protestantse kerk in Hoek is tot nu toe een groot succes. Via het online platform www.doorgeven.nl van ABN AMRO MeesPierson hebben investeerders inmiddels bijna 25.000 euro gestort. Met nog twee weken te gaan voor het einde van het crowdfundingproject komt het streefbedrag van 30.000 euro in zicht.

Arie van der Maas, predikant Protestantse gemeente Hoek en voorzitter geldwerving: “De Hoekse gemeenschap heeft met haar gulle donaties de sterke verbondenheid met onze kerk getoond. Niet alleen uit Hoek, maar ook vanuit omringende dorpen en steden zijn giften binnengekomen. Deze donateurs zijn we zeer dankbaar. Hoewel de Hoekse gemeenschap al een enorme inspanning heeft geleverd, zijn we er nog niet. Daarom vraag ik de inwoners van Zeeland ons te helpen bij het inzamelen van het nog resterende bedrag.”

Adopteer een raam
De Protestantse gemeente in Hoek wil 30.000 euro inzamelen om de ramen te restaureren, die door de brand zijn verwoest. Deze ramen verbonden op beeldende wijze de verhaallijnen van de geschiedenis van het dorp en de omliggende polders met verhaallijnen uit de Bijbel. De ramen bestonden uit meer dan 600 kleine raampjes. Voor 50 euro kunnen donateurs via het online platform een of meerdere van deze raampjes ‘adopteren’. Donaties onder en boven 50 euro zijn ook welkom.

Ook advies in de laatste weken
Rian Vens-Hagting, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas: “Voor ABN AMRO MeesPierson is het crowdfundingtraject voor de kerk in Hoek een pilot. Hoewel het voor een definitief oordeel nog te vroeg is, zijn we tevreden behaalde opbrengst tot nu toe. Uiteraard hopen we dat de kerk in Hoek de komende weken het streefbedrag bereikt. Ook in de eindfase van dit traject adviseert ABN AMRO MeesPierson de Protestantse gemeente in Hoek bij de crowdfunding.”

ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas

Instituten & Charitas is onderdeel van ABN AMRO MeesPierson, de private bank van ABN AMRO, en richt zich op de grotere maatschappelijke organisaties. De drie primaire focusgroepen zijn fondsenwervende instellingen, vermogensfondsen en religieuze instellingen. Voor religieuze instellingen biedt Instituten & Charitas onder andere betalingsverkeer, beleggen en vermogensbeheer aan.

Lees ook:30.000 euro voor kerk Hoek!
Lees ook:Herstel toren en klok kerk Hoek door crowdfunding!
Lees ook:Kerk Hoek uitgebrand!
Lees ook:Vaarwel asbak! 19: Verfrissend!
Lees ook:BOEi koopt kerk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>