Projectenstimuleringsregeling INTERREG!

eurobiljetten

MIDDELBURG – De Projectstimuleringsregeling INTERREG V (PSR) voor bekostiging van de voorbereiding van INTERREG NorthWestEurope (NWE), NorthSeaRegion (NSR) en EUROPE projecten gaat open per 1 mei 2015 9.00 uur. Bekijk hier de regeling:https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2015-10986.html.

Aanvraag indienen

U kunt nu uw aanvraag indienen via het eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor het indienen van een aanvraag heeft u een e-Herkenningsmiddel nodig. Op eherkenning.nl vindt u een heldere uitleg hoe u aan een eHerkenningsmiddel komt. Ook biedt RVO.nl u een stappenplan over eHerkenning waarmee u door het aanvraagproces wordt geleid. Voor het aanvragen van PSR subsidie bij de RVO is een eHerkenning Niveau 1 voldoende.

Belangrijk is dat u PSR-subsidie moet aanvragen vóórdat u het projectvoorstel indient bij het betreffende INTERREG-secretariaat. Heeft u uw projectvoorstel al ingediend, dan kunt u voor dat projectvoorstel geen aanspraak meer maken op de PSR.

Hoogte subsidie

De hoogte van de projectenstimuleringsregeling bedraagt  € 25.000 per project (lump sum) en kan alleen worden aangevraagd door Lead Partners van INTERREG-projecten voor de programma’s: NorthWestEurope, NorthSeaRegion en EUROPE met een vestigingsadres in Nederland.

Voorwaarden

De projectomvang moet minimaal € 400.000 (totale kosten) bedragen en uw voorstel moet zijn beoordeeld door één van de Nederlandse contactpersonen voor de specifieke regeling waar u uw voorstel gaat indienen. Voor 2015 is € 1,5 miljoen beschikbaar. In totaal is € 2,5 miljoen beschikbaar, de verdeling over de jaren daarna is nog niet vastgesteld. Een volgende publicatie voor het budget in 2016 en verder volgt in het najaar van dit jaar.

INTERREG

INTERREG is een Europese subsidieregeling die samenwerking binnen Europa stimuleert voor meer innovatiekracht, een beter milieu en het verkleinen van de economische verschillen tussen regio’s en lidstaten onderling. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werken bij RVO.nl contactpersonen die overheden, organisaties en bedrijven helpen met projectinitiatieven in alle fasen van het programma. Kijk voor meer informatie over INTERREG op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/interreg-2014-2020.

U kunt voor meer informatie over deze en andere Europese subsidiemogelijkheden contact opnemen met het [email protected].

Lees ook:Subsidieregeling verwijdering asbestdaken!
Lees ook:Subsidieregeling verwijdering asbestdaken!
Lees ook:Subsidie energiebesparing eigen huis voor eigenaar – bewoners bijna vol
Lees ook:Subsidie Energieke Samenleving Zeeland!
Lees ook:Subsidie Energieke Samenleving Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>