Compensatie chronisch zieken en gehandicapten!

portemonnee

ZIERIKZEE - De landelijke regelingen Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie eigen risico (CER) zijn per 1 januari 2014 verdwenen. In plaats hiervan hebben gemeenten de vrijheid om een regeling te ontwikkelen om inwoners die vanwege chronische ziekte of handicap te maken hebben met extra kosten, tegemoet te komen.

Het college vindt het belangrijk dat inwoners weten hoe hier op Schouwen-Duiveland mee omgegaan wordt.

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland heeft op donderdag 30 april de kaders vastgesteld voor de wijze waarop chronisch zieken en gehandicapten gecompenseerd worden. Op basis van deze kaders stelt het college op dit moment de regeling op, die naar verwachting dit najaar klaar is. De regeling maakt duidelijk wat de tegemoetkoming inhoudt, wie daarvoor in aanmerking komt en hoe deze aangevraagd kan worden. De insteek is dat de tegemoetkoming nog voor het eind van dit jaar wordt uitbetaald.

Inwoners die volgens onze gegevens mogelijk voor de tegemoetkoming in aanmerking komen, krijgen, zodra de regeling door het college is vastgesteld, hierover een brief. Daarnaast wordt in de WereldRegio en op de website van de gemeente aangegeven wanneer de regeling in werking treedt, wie ervoor in aanmerking komt en hoe een aanvraag kan worden ingediend.

Lees ook:Geld voor gehandicapten en gronisch zieken!
Lees ook:Verdien zorgkosten terug via uw belastingaangifte!
Lees ook:Grote verschillen tegemoetkomingen Zeeuwse gemeenten voor chronisch zieken en gehandicapten!
Lees ook:Verdien zorgkosten terug via uw belastingaangifte!
Lees ook:Aanpassing tegemoetkoming chronische zieken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>