Zeeuwse winnaars Kinderpostzegelwedstrijd in Walibi!

kinderpostzegels

KRABBENDIJKE / WESTKAPELLE - Ruim 600 basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 gingen afgelopen maandag ‘keihard’ in Walibi Holland: het zijn de winnaars van de Kinderpostzegelwedstrijd! Deze kinderen zijn de beste verkopers van Nederland. Vandaag worden ze bedankt voor hun inzet met een dagje ongegeneerd ‘hardgaan’. Openbare bassischool de Klimroos uit krabbendijke en christelijke bassischool de Lichtstraal uit Westkapelle zijn de gelukkige scholen uit regio Zeeland.

Winnaars: topverkopers en creatievelingen
De topverkopers werden feestelijk ontvangen voor de aftrap van deze geweldige dag op het hoofdpodium van Walibi Holland door Ilja van Haaren, de directrice van Stichting Kinderpostzegels.

De schoolreis is een prijs voor de twintig groepen die de hoogste opbrengst hebben behaald tijdens de Kinderpostzegelactie 2014. Daarnaast wonnen de vijf groepen met de meest creatieve inzending op de vraag: “Waarom vind jij het belangrijk mee te doen aan de Kinderpostzegelactie?”. Deze wedstrijd leverde ontroerende verhalen, filmpjes en foto’s op. De tips van de kinderen met de hoogste omzet variëren van: ‘Ga mee met je ouders naar het werk en verkoop aan collega’s’ tot ‘Wees creatief en zing een liedje als je aan de deur staat.’

Dit zijn de twintig groepen met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling:
BS de Koningsspil, Thorn (groep 8) BS Dr. H. Bavinck, Hilversum (groep 7) CBS de Lichtstraal, Westkapelle (groep 7/8) CBS de Pijler, IJsselstein (groep 8) CBS de Scharmhof, Assen (groep 8A) OBS de Klimroos, Krabbendijke (groep 7/8) OBS Flora, Krimpen aan de Lek (groep 6/7) OBS Octopus, Eenrum, (groep 8) PCBS Bernewird, Bornwird (groep 8) PCBS de Fontein, Den Burg (groep 8) PCBS de Fontein, Den Burg (groep 7) PCBS de Wegwijzer, Schagen (groep 8) RKBS de Drie Vijvers, Milsbeek (groep A) RKBS de Schakel, Broekhuizenvorst (groep 8) RKBS Klavertje Vier, Eys (groep 8) Utrechtse Schoolvereniging, Utrecht (groep 8) Vrije school Ridderspoor, Alphen aan den Rijn (groep 7) Weth. Van Eupenschool, Eindhoven (groep 8)

Dit zijn de vijf groepen met de meest creatieve bijdrage:
BS Jenaplan School Antonius Abt, Engelen (Bovenbouw Zwanenhof 6,7,8)CBS Eltheto, Vriezenveen (groep 8)CBS ´t Kompas, Werkendam (groep 7/8B)OBS de Zonnepoort, Elst (groep 7/8)RKBS De Pionier, Maarssen (groep 8B)

Met de opbrengst geeft Kinderpostzegels kwetsbare kinderen kansen voor een betere toekomst. Het afgelopen jaar kon Kinderpostzegels ruim 588.000 kinderen helpen. In 2015 wordt een aantal elementen aan de actie toegevoegd die scholen ertoe moet aanzetten om zich nog harder in te zetten voor kwetsbare kinderen. Een daarvan is dat de scholen zelf mogen kiezen waar de opbrengst naartoe gaat. Hierbij kan gekozen worden uit drie thema’s: Stop Kinderarbeid, Bij de les blijven (Preventie Schooluitval) en Ieder kind een gezin (Pleegzorg).

-einde persbericht-

Stichting Kinderpostzegels Nederland
Stichting Kinderpostzegels is een stichting voor kinderen door kinderen, met als belangrijkste inkomstenbron de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Hierbij gaan jaarlijks ruim 185.000 kinderen van 5.100 basisscholen langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.

Walibi Holland = Hard gaan!
Er maar één plek waar bezoekers terecht kunnen voor échte spanning en sensatie: Walibi Holland. Hier vinden ze alles in één. De wildste achtbanen, wreedste attracties en vetste festivals. Dat is pas een verrassende fun-cocktail vol actie, spektakel en adrenaline. Dus degenen die hard willen gaan: dan is Walibi Holland the place to be! Het liefst gaan bezoekers nooit meer naar huis. Het is daarom wel zo fijn dat echte thrillseekers kunnen blijven logeren in Walibi Village. Lekker relaxen en bijkomen in hun eigen huisje. En dat op loopafstand van het coolste thrillpark van Nederland!

Lees ook:Zeeuwse scholen winnen schoolreis met wedstrijd Kinderpostzegelactie!
Lees ook:Kinderpostzegelkampioenen!
Lees ook:Kinderpostzegelwedstrijd
Lees ook:Kinderpostzegels: 4.800 Zeeuwtjes op pad!
Lees ook:Topverkopers Kinderpostzegels op schoolreis naar Attractiepark Duinrell

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>