Laat ze niet (ver)zuipen!

laat ze niet verzuipen

Onder de naam ’Laat ze niet (ver)zuipen!’ (LZNVZ) werken Zeeuwse gemeenten samen met de GGD Zeeland, Indigo preventie, Politie Zeeland-West-Brabant, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland en andere maatschappelijke partners om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

De campagne wil alle inwoners van Zeeland ervan doordringen dat alcoholgebruik door jongeren schadelijk is. LZNVZ richt zich vooral op de omgeving van jongeren, zoals de ouders en plekken waar veel jongeren komen, namelijk scholen, sportverenigingen en de horeca. Belangrijk is dat de beschikbaarheid van alcohol voor jongeren wordt beperkt. Daarnaast is het zaak om duidelijke regels te stellen en ervoor te zorgen dat deze worden nageleefd. Dit is niet de verantwoording van de ouders alleen. Alle volwassenen hebben de plicht erop toe te zien dat jongeren hun toekomst niet verzuipen. Meer informatie over deze Zeeuwse campagne is te vinden op www.lznvz.nl.

De gemeente Schouwen-Duiveland zal bijvoorbeeld  zal het ingezette traject van handhaving voortzetten. Dit betekent dat alcoholverstrekkers regelmatig worden gecontroleerd. Dit kan door middel van controle door gemeentelijke toezichthouders. Ook zet de gemeente mysteryshoppers in, die door middel van een aankooppoging nagaan of de leeftijd wordt gecontroleerd voordat er een verstrekking plaatsvindt. Wanneer de toezichthouders van de gemeente of de mysteryshoppers een overtreding van de schenkregels bij een bedrijf/instelling constateren, heeft dit meestal financiële consequenties. De gemeente adviseert de alcoholverstrekkers er voor te zorgen dat zij zich strikt aan de wet houden en vragen naar een ID bewijs indien de klant niet onmiskenbaar de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. De alcoholverstrekkers, zoals horecaondernemers, beheerders van clubhuizen, supermarkten etc. ontvangen hierover een brief van de gemeente.

Lees ook:Laat ze niet (ver)zuipen! op Film by the Sea!
Lees ook:Naleving alcoholregels!
Lees ook:Meer acceptatie voor norm NIX18!
Lees ook:Jeugd en Alcohol!
Lees ook:Blaasactie Laat ze niet (ver)zuipen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>