Kinderpostzegelactie bijna van start!

kinderpostzegels

MIDDELBURG – Het is weer zover, de Kinderpostzegelactie komt er weer aan. Op woensdagmiddag 23 september gaan de kinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen, ook in Zeeland. De basisscholen in Zeeland doen weer in grote getale mee, 4.107 kinderen van 117 scholen hebben zich aangemeld. Afgelopen jaar deden er 4.241 kinderen van 141 scholen mee, met een opbrengst van ruim 208.192 euro. In Zeeland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronderLezen is Leuk van Stichting Lezen. Zij verzorgt de inrichting van twintig schoolbibliotheken (boeken en kasten) in Breskens, Ijzendijke, Biervliet, Sluis, Aardenburg, Terneuzen, Sluiskil, Zaamslag, Sas van Gent, Philippine, Hulst, Koewacht, Vogelwaarde, Hengstdijk, Lamswaarde en Kloosterzande.

Kinderpostzegelactie 2015
In september gaat de Kinderpostzegelactie weer van start, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels. PostNL en Stichting Kinderpostzegels Nederland verwachten met dit kleurrijk ontwerp weer veel enthousiasme voor de kinderpostzegels. Met de opbrengst van de verkoop steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Dit doen we samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen. Onder het motto ‘voor kinderen door kinderen’ brengt Stichting Kinderpostzegels daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bij elkaar voor kinderen die in hun ontwikkeling worden bedreigd, waar ook ter wereld.Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 855.000 kinderen gesteund. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.

Lees ook:Kinderpostzegels: 4.800 Zeeuwtjes op pad!
Lees ook:4.074 Zeeuwse kinderen op pad met Kinderpostzegels!
Lees ook:Kinderpostzegels voor Zeeuwse goede doelen!
Lees ook:Kinderpostzegels vernieuwend!
Lees ook:Kinderpostzegels online!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>