Middelburg wil vluchtelingen opvangen!

asielzoekers

MIDDELBURG - In de Middelburgse sporthal de Kruitmolen komt mogelijk een crisisnoodopvang voor vluchtelingen.

De gemeente Middelburg heeft op verzoek van het Rijk sporthal de Kruitmolen als locatie opgegeven waar eventueel voor maximaal 72 uur crisisopvang kan worden geboden aan ongeveer 200 vluchtelingen. De kans dat de locatie daadwerkelijk wordt ingezet, is klein.

Donderdagavond 24 september is gemeente Middelburg aanwezig in een ruimte van het Bowling en Partycentrum de Kruitmolen, Kruitmolenlaan 129 van 19.30 tot 20.30 uur. Als u vragen heeft over dit onderwerp kunt u die daar aan ons stellen.

Verzoek Rijk

Het Rijk heeft donderdag 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen beschikbaar te houden. Het gaat dan om de eerste 72 uur, daarna stromen de vluchtelingen door naar de reguliere opvang. De vraag naar een crisisopvangmogelijkheid als de sporthal is er vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel soms ineens Nederland binnenkomt. Als de Kruitmolen wordt ingezet dan gaat het niet om opvang als in een asielzoekerscentrum waar mensen voor langere tijd zitten. De ruimte wordt ook niet permanent ingericht.

De sporthal is een geschikte tijdelijke locatie omdat deze is voorzien van sanitair en douches. De Kruitmolen staat, samen met andere sporthallen, ook in de gemeentelijke crisisplannen als locatie voor tijdelijke opvang in het geval van calamiteiten.
De Kruitmolen is niet de enige locatie in Zeeland of in Nederland die voor crisisopvang beschikbaar is, en de kans is daarom klein dat de sporthal ook echt ingezet zal worden. Als het wel gebeurt, moet het snel geregeld worden. Als er daadwerkelijk tijdelijk vluchtelingen in de sporthal opgevangen gaan worden, brengen wij u daarvan uiteraard op de hoogte.

Vragen

Heeft u vragen, maar bent u donderdag niet in de gelegenheid om binnen te lopen bij de Kruitmolen, dan hebben wij enkele vragen en antwoorden over de opvang van vluchtelingen (pdf, 83 kB) voor u op een rij gezet. Ook kunt u bellen met Anthonie van den Buuse, via telefoonnummer 14 0118 of mailen naar[email protected].

Lees ook:Asielzoekers in Kruitmolen
Lees ook:Crisisopvang vluchtelingen Hulst!
Lees ook:Vluchtelingenopvang Middelburg!
Lees ook:Crisisnoodopvang Cadzand naar Vlissingen!
Lees ook:Vluchtelingen in Tholen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>