Goede pasfoto is belangrijk

paspoort

HULST – Wilt u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen? Let er dan op dat uw pasfoto voldoet aan alle eisen. Hiervoor gelden landelijke regels. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en de RDW informeren de gemeente aan welke strenge eisen moet worden voldaan. De gemeente is verantwoordelijk voor het beoordelen van de kwaliteit van de foto’s. Baliemedewerkers mogen dus alleen foto’s accepteren die aan de strenge eisen voldoen.

Eisen pasfoto’s

Het is voor u belangrijk dat u op de hoogte bent van de pasfoto-eisen. Immers, het is vervelend als aan de balie blijkt dat uw pasfoto niet voldoet. Dan moet u weer naar de fotograaf. Deze strenge kwaliteitseisen voor pasfoto’s zijn essentieel omdat identiteitsverificatie steeds vaker op elektronische wijze gebeurt.

Uw pasfoto wordt opgeslagen in een chip op uw reisdocument die elektronisch wordt uitgelezen. Als de chip is uitgelezen is de foto in kleur te zien. De gezichtsopname in de chip van de Nederlandse elektronische reisdocumenten is geschikt voor een geautomatiseerde gezichtsvergelijking. Grensautoriteiten kunnen die foto uitvergroten om zo beter te controleren of degene die het document gebruikt ook de rechtmatige houder is. Afwijkingen van de kwaliteitseisen kunnen tot gevolg hebben dat identiteitsverificatie niet succesvol plaatsvindt. Dit kan ongemak opleveren bijvoorbeeld als de elektronische identiteitsverificatie bij de geautomatiseerde grenspassage op een luchthaven mislukt. Daarom zijn de kwaliteitseisen zo belangrijk.

Belangrijke kwaliteitseisen zijn formaat pasfoto (35 mm breedte x 45 mm hoogte), breedte gezicht, lengte gezicht, fotokwaliteit, achtergrond, weergave, houding, uitdrukking, bril, belichting en positionering.
Kijk voor alle eisen voor een pasfoto op www.rijksoverheid.nl of www.wetten.overheid.nl

 

Lees ook:Aanvraag legitimatiebewijzen senioren 70+ in verzorgingstehuis Emmaus!
Lees ook:Aanvraag legitimatiebewijzen senioren 70+ op locatie
Lees ook:Aanvraag legitimatiebewijzen senioren 70+ op locatie
Lees ook:Legitimatie 70+
Lees ook:Examen verkeersregelaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>