Muurschilderingen verbinden stad en zee!

schilder

VLISSINGEN – Al een paar jaar wordt gewerkt aan de herinrichting van de Groote Markt in Vlissingen. In 2009 heeft de gemeente Vlissingen we afspraken gemaakt met woningbouwvereniging L’escaut over de herinrichting van de Groote Markt. De sloop en nieuwbouw is uitgevoerd door L’escaut, de gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Een gemeentewoordvoerder: “Een onderdeel van de herinrichting van de Groote Markt is dat we de route van de stad naar de zee meer met elkaar willen verbinden, door dit in het straatbeeld duidelijk aan te geven. Dit willen we doen met een serie muurschilderingen (PDF, 2.140 KB)  die een verbinding leggen tussen de stad en de zee. Op 18 november 2015 zijn deze plannen getoond aan omwonenden en geïnteresseerden.

Stad en zee verbinden

De muurschilderingen zijn een verwijzing naar de stad en zee, maar gaan ook over de historie van de locatie (bijvoorbeeld een impressie van het oude stadhuis van Vlissingen op een muurgevel). Op andere muurschilderingen zijn mensen te zien die op weg zijn naar de stad of de zee met boodschappentassen en strandballen.
Ook in het tunneltje bij de boulevard is het de bedoeling om muurschilderingen aan te brengen met Vlissingse elementen. De route wordt compleet met verwijsborden die lijken op standaard verkeersborden, alleen zijn deze voorzien van een bijzonder beeldmerk.

In het voorjaar van 2016 aan de slag

Dit alles wordt samen met opmerkingen van omwonenden uitgewerkt tot een definitief plan, met als doel om de muurschilderingen komend voorjaar te realiseren.”

Lees ook:Start verhuur ‘Groote Markt’ Vlissingen!
Lees ook:Herinrichting Goese Patijnweg/Oranjeweg en Wilhelminastraat!
Lees ook:Nasleep dodelijke brand!
Lees ook:Lentemarkt in Vlissings Ter Reede!
Lees ook:Weekmarkt Terneuzen verplaatst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>