Kindergemeenteraad komt!

vlissingen gemeente logo

VLISSINGEN – In alle 12 provincies verzorgen Madurodam en ProDemos speciale Kindergemeenteraden. Het project Kindergemeenteraad laat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 zien hoe beleid tot stand komt en hoe democratie werkt. Een gemeentewoordvoerder: “Maandag 7 december is Vlissingen aan de beurt en krijgen wij bezoek van 4 verschillende scholen uit de gemeente: St. Jozefschool, het Kompas, De Wissel en de Theo Thijssenschool. Van iedere school neemt een afvaardiging van 8 leerlingen deel. Samen met de hele klas hebben zij enkele weken gewerkt aan het plan dat zij maandagavond 7 december aan elkaar presenteren.

De plannen

Alle scholen hebben de opdracht gekregen om een plan te schrijven dat past bij het thema ‘leuk en leren’. Dit plan moet realistisch en uitvoerbaar zijn en het winnende plan wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd door de gemeente. Madurodam stelt hiervoor € 3.000,- euro beschikbaar.

De leerlingen presenteren maandag 7 december van 18.00 tot 19.30 uur hun plannen in de raadszaal in het Stadhuis:

  • St. Jozef: Computerspel Brix;
  • Het Kompas: Een groene speelplaats;
  • De Wissel: Schommels op het Badstrand;
  • Theo Thijssenschool: Natuur-pad-ontdek.

Nadat ieder groepje hun plan heeft toegelicht, krijgen zij ieder exact 7 minuten debattijd. Hierna moeten zij stemmen op hun favoriete plan. Zo krijgen ze inzicht in hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat bij de raad.

De winnaars

Geïnteresseerden zijn vanaf 18.00 uur van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Rond 19.15 uur wordt er gestemd. De uitslag wordt om 19.30 uur bekendgemaakt.
De winnende klas brengt een bezoek aan het Binnenhof en aan Madurodam. Daarnaast wordt er ook een Madurodamambassadeur uitgekozen. Dit is een leerling uit de klas met het winnende plan. Deze leerling wordt voor één schooljaar ambassadeur voor Madurodam in de provincie en vertegenwoordigt de provincie in Madurodam.”

Lees ook:Het Kompas opent groene natuurspeelplaats!
Lees ook:Energy Battle Zeeland
Lees ook:Met de hele klas naar CAS4Kids
Lees ook:Jongeren adviseren over bruinvissen in de Oosterschelde!
Lees ook:Winnaars Skills for Life Tour!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>