Zeeland ondersteunt Serious Request!

serious request 2015

DOMBURG – Ook Zeeland helpt Serious Request: Op woensdag 23 december doorkruisen zestien mariniers in hoog tempo Zeeland. Ze speedmarsen van Rotterdam via Domburg en Vlissingen naar het Glazen Huis van Serious Request (SR) in Heerlen. Het Korps Mariniers bestaat dit jaar 350 jaar. De mariniers leggen dan ook in totaal 350 kilometer in hoog looptempo af om geld op te halen. De jaarlijkse 3FM-actie voor het Rode Kruis staat dit jaar in teken van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden.

Door de samenwerking tussen het Zeeuwse glazen huis in Domburg en de actie van het Korps Mariniers, ontstaat een mooie kans om nog meer Zeeuwen bij de actie van Serious Request te betrekken en om Zeeland te laten zien. Provincie Zeeland ondersteunt dit initiatief.

Wat staat er te gebeuren?

Op 23 december vinden er verschillende activiteiten plaats rondom en in de evenemententent van het Glazen huis in Domburg. De dag begint vroeg met de loop “Hoe stoer, Zeeuwen met mariniers over het marathonparcours”. Lein Lievense van de kustmarathon organiseert samen met SRDomburg de loop. In Domburg staat de themadag in het teken van ‘oorlog en vrijheid’ waarbij het Korps Mariniers te gast is. De mariniers staan klaar met onder andere een hindernisbaan, een klimtoren, camouflage materiaal, een echte mariniersbrunch en diverse spelletjes. Er is ook de gelegenheid om op de foto te gaan als Michiel de Ruyter, die in 1665 het Korps Mariniers oprichtte.

Programma

Om 7.00 uur is de start in Domburg met “Hoe stoer, Zeeuwen met mariniers over het
marathonparcours”. Deze loop van ongeveer 11 kilometer finisht in Zoutelande, op de plek van de marathon finish. De mariniers lopen door via Vlissingen naar Heerlen. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland Jo-Annes de Bat en burgemeester Van der Zwaag van de gemeente Veere lopen mee.

Om 9.00 uur vindt de ontvangst van mariniers door gedeputeerde Carla Schönknecht van de Provincie Zeeland, burgemeester Letty Demmers van de gemeente Vlissingen en Eric Veldhuizen commandant van de marinekazerne Vlissingen plaats bij standbeeld Michiel de Ruyter.

Van 10.00 uur tot 14.00 is de themadag ‘oorlog en vrijheid’ van de Korpsmariniers met onder andere een mariniersbrunch.

Michiel Adiaanszoon de Ruyterkazerne

De nieuwe Michiel Adiaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen wordt de nieuwe thuishaven van het Korps Mariniers. Tot die tijd zijn er verschillende activiteiten waar Zeeuwen en Mariniers elkaar ontmoeten. Serious Request is zo’n actie die Zeeuwen en Mariniers met elkaar verbinden, dit keer voor het goede doel.

Serious Request in Zeeland

Sinds 2012 wordt er een glazen huis in Zeeland op gezet wat hetzelfde principe heeft als de landelijke 3FM Serious Request actie. Dit jaar staat het glazen huis van Zeeland in Domburg, wat zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden. Provincie Zeeland, SRDomburg, Korps Mariniers, COM Zeeland en Marathon Zeeland hebben de handen ineen geslagen om samen een evenement te organiseren wat Zeeland verbindt met elkaar en met de landelijke actie.

Lees ook:Serious Request nadert einde!
Lees ook:Mariniers bezoeken Michiel de Ruyter!
Lees ook:Kerstspecial (5): Meer dan ton voor Glazen Huis Koudekerke!
Lees ook:Serious Request naar Zeeland?
Lees ook:Serious Request start vrijdag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>