Serious Request nadert einde!

serious request 2015

VLISSINGEN / DOMBURG / HEERLEN – De actie met het Heerlense Glazen Huis nadert zijn einde. Vandaag, donderdag 24 december komen de dj’s weer naar buiten. Ook in Zeeland is er veel actie gevoerd voor de vluchtelingenkinderen. En een aantal is nog steeds bezig.

De Korps mariniers speedmarsen voor Serious Request (SR) 350 kilometer van Rotterdam, via Domburg, Zoutelande en Vlissingen, naar het Glazen Huis in Heerlen. Afgelopen woensdag werden ze om 9.00 uur ontvangen bij standbeeld Michiel de Ruyter in Vlissingen.

Gedeputeerde Carla Schönknecht, burgemeester Letty Demmers van de gemeente Vlissingen en Eric Veldhuizen commandant van de marinekazerne Vlissingen wensten de mariniers veel succes met hun tocht naar Heerlen.

Het Korps Mariniers bestaat dit jaar 350 jaar. De mariniers leggen dan ook in totaal 350 kilometer in hoog looptempo af om geld op te halen. De jaarlijkse 3FM-actie voor het Rode Kruis staat dit jaar in teken van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden.

11 kilometer meelopen

Afgelopen woensdag was in Domburg vroeg in de ochtend de start met “Hoe stoer, Zeeuwen met mariniers over het marathonparcours”. Onder andere gedeputeerde  Jo-Annes de Bat en burgemeester Van der Zwaag van de gemeente Veere liepen 11 kilometer mee en finishte in Zoutelande.

Michiel Adiaanszoon de Ruyterkazerne

De nieuwe Michiel Adiaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen wordt de nieuwe thuishaven van het Korps Mariniers. Tot die tijd zijn er verschillende activiteiten waar Zeeuwen en Mariniers elkaar ontmoeten. Serious Request is zo’n actie die Zeeuwen en Mariniers met elkaar verbinden, dit keer voor het goede doel.

Serious Request in Zeeland

Sinds 2012 wordt er een glazen huis in Zeeland op gezet wat hetzelfde principe heeft als de landelijke 3FM Serious Request actie. Dit jaar staat het glazen huis van Zeeland in Domburg, wat zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden. Provincie Zeeland, SRDomburg, Korps Mariniers, COM Zeeland en Marathon Zeeland hebben de handen ineen geslagen om samen een evenement te organiseren wat Zeeland verbindt met elkaar en met de landelijke actie.

Lees ook:Zeeland ondersteunt Serious Request!
Lees ook:Mariniers bezoeken Michiel de Ruyter!
Lees ook:Serious Request start vrijdag!
Lees ook:Dutch Marines Rowing Challenge!
Lees ook:Kerstspecial (5): Meer dan ton voor Glazen Huis Koudekerke!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>