Mariniers bezoeken Michiel de Ruyter!

michiel de ruyter beeld

VLISSINGEN - Een groep van 16 mariniers krijgt woensdag 23 december om 9.00 uur een warm welkom bij het standbeeld van Michiel de Ruyter in Vlissingen. De mannen speedmarsen van Rotterdam naar het Glazen Huis in Heerlen voor Serious Request. Ze lopen 350 kilometer ere van het 350-jarige bestaan van het Korps Mariniers.

Warm welkom

Burgemeester Letty Demmers, gedeputeerde van de Provincie Zeeland C. Schönknecht en de Commandant van de Marinekazerne E. Veldhuizen ontvangen de mannen bij het standbeeld van de oprichter van het Korps Mariniers. Na woorden van welkom en support én warme chocolademelk, vervolgen de mariniers hun tocht naar Heerlen.

Hart onder de riem

De mariniers zamelen zoveel mogelijk geld in voor Serious Request. De jaarlijkse 3FM-actie voor het Rode Kruis staat dit jaar in teken van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Veel mariniers hebben deze kinderen met eigen ogen gezien en weten hoe belangrijk het is om hen toekomstperspectief te bieden. Wie de mariniers wil steunen, kan hen tussen 9.00-9.30 uur bij het standbeeld een hart onder de riem steken. Iedereen kan warme chocomelk krijgen, op=op.

Verbinden

Tot de tijd dat nieuwe Michiel Adiaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen opent, zijn er verschillende activiteiten waar Zeeuwen en Mariniers elkaar ontmoeten. Serious Request is zo’n actie die Zeeuwen en Mariniers met elkaar verbinden, dit keer voor het goede doel.

Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Zeeland.

Lees ook:Serious Request nadert einde!
Lees ook:Zeeland ondersteunt Serious Request!
Lees ook:Mariniers opeens op Vlissings Badstrand!
Lees ook:Als Michiel de Ruyter maar niet is gestikt!
Lees ook:Toast op mariniers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>