Proef ruimere openingstijden horeca!

bier tappen

VLISSINGEN - Het horecabeleid van Vlissingen wordt geactualiseerd. De Horecanota Vlissingen 2016-2020 ligt tot en met 15 maart 2016 ter inzage. Eind april neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe horecabeleid.

Proef cafés

Met het nieuwe beleid start de gemeente een proef voor cafés zodat zij op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 5.00 open kunnen blijven. Dit kan alleen als zij hiervoor een vergunning aanvragen. Doen zij dit niet, dan blijft het bij het oude en mogen zij tot 2.00 uur open blijven (met daarna nog 1 uur ‘eenrichtingsverkeer’: wel naar buiten, niet naar binnen). Op zondag, maandag, dinsdag en woensdag mogen cafés en restaurants tot 1.00 uur open zijn, met tot 2.00 uur ‘eenrichtingsverkeer’.
De proef duurt 1 jaar. Hierna wordt gekeken hoe de proef is verlopen en worden de sluitingstijden voor de horeca definitief ingevoerd.

Proef horeca en winkels

In april 2016 wordt een proef gestart om horeca en detailhandel meer met elkaar te mengen. In de proef wordt het voor bepaalde ondernemers bijvoorbeeld mogelijk om een wijntje in te schenken voor klanten. Bijvoorbeeld in een modezaak. Of een klant kan in een café een (afgesloten) fles drank of een doosje thee voor thuis kopen. Het voegt iets toe aan de totaalbeleving en zorgt ervoor dat mensen het leuk vinden om te gaan winkelen in de binnenstad.
Binnenkort worden de ondernemers hierover nader geïnformeerd en zij kunnen zich (onder voorwaarden) aanmelden voor de proef.

Lees ook:Proef mengvormen winkel/horeca!
Lees ook:Informatieavond proef verruiming openingstijden horeca!
Lees ook:Mengvormen Horeca en Detailhandel!
Lees ook:Actualiseren horecabeleid!
Lees ook:Cafe’s langer open!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>