Saneringswerkzaamheden verenigingsjachthaven VVW Schelde!

vlissingen gemeente logo

VLISSINGEN – Er worden in deze periode kunststof damwanden aangebracht in de verenigingsjachthaven van VVW Schelde, gelegen op de landtong bij de Keersluisbrug.

Yacht Valley Vlissingen

De saneringswerkzaamheden zijn onderdeel van het bouw- en woonrijp maken in het kader van het project Yacht Valley Vlissingen. Dit is een project om de landtong te ontwikkelen tot een bedrijventerrein voor watersportbedrijven.

Laatste gedeelte

In 2014 is ook al een gedeelte van de jachthaven voorzien van kunststof damwanden. Nu is het laatste gedeelte aan de beurt. Het betreft het gedeelte van de jachthaven waar tot enkele dagen geleden de stalen damwand stond van de voormalige loskade van de firma Bijkers N.V..
De stalen damwand bleek niet meer te repareren en wordt vervangen door een beschoeiing van kunststof damwandplanken en een groen talud. Op deze manier wordt voorkomen dat de olieverontreiniging die is ontstaan door de brand in 1924 op het terrein van de toenmalige Nederlandse Petroleum- en Asfalt Maatschappij, nog langer uit kan stromen naar het oppervlaktewater van de verenigingsjachthaven. Dit terrein is in 1955 afgedekt met zand.

Voor deze werkzaamheden heeft de gemeente Vlissingen een subsidie ontvangen van de Provincie Zeeland. De werkzaamheden zullen nog dit voorjaar afgerond zijn.

Lees ook:Watersportboulevard!
Lees ook:Lasloods verkocht
Lees ook:Werkzaamheden damwand!
Lees ook:Werkzaamheden kades Scheldekwartier!
Lees ook:Werkzaamheden openbare ruimte Zware Plaatwerkerij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>