Bijzondere band met fregat Zr. Ms. De Ruyter!

fregat Zr. Ms. De Ruyter

VLISSINGEN – De Vlissingse Locoburgemeester John de Jonge kreeg afgde scheepsbel van het commandofregat Zr. Ms. De Ruyter in bruikleen. Commandant kapitein-luitenant-ter-zee W. Vooijs overhandigde de bel ter bevestiging van de bijzondere band tussen het commandofregat en Vlissingen. In juni 2015 werd dit aangekondigd. Met het bezoek van de locoburgemeester aan het fregat in Den Helder is de speciale band een feit.
Het marinefregat heeft als het hier in de buurt is, een ligplaats in de Vlissingse haven. Het schip zal Vlissingen bezoeken bij speciale evenementen en herdenkingen.

Fregat

De Ruyter is een van de luchtverdedigings – en commandofregatten van de De Zeven Provinciënklasse. Het schip is het 14e dat naar de zeventiende-eeuwse admiraal Michiel de Ruyter is vernoemd. Het fregat is in dienst sinds 2004.

Lees ook:Mijnenjager Hr. Ms. Middelburg terug in Middelburg
Lees ook:Aan boord bij marinefregat Zr. Ms. De Ruyter!
Lees ook:‘Vlaggenschip De Ruyter naar Vlissingen’
Lees ook:Michiel de Ruyter: Zeeheld of piraat?!?
Lees ook:Naar Vlissingse “piraat” vernoemd marineschip Ms. De Ruyter in oorlog met piraten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>