Road2theWorld startpunt voor internationaal ondernemen!

MIDDELBURG - Voor Zeeuwse ondernemers die willen ‘scoren’ op buitenlandse markten wordt op 14 juni 2016 van 13.30 tot 17.30 uur het landelijke evenement Road2TheWorld gehouden, door de Kamer van Koophandel. Bezoekers worden in het Stadion van FC Den Bosch geïnformeerd over de verschillende exportmarkten en over wet- en regelgeving. Deelname is kosteloos.

Tijdens Road2TheWorld op 14 juni krijgen deelnemers informatie over exporteren en importeren en handvatten, zoals de KvK importeer- en exporteerwijzer, om meteen mee aan de slag te gaan. Ook weet men na afloop meer over de spelregels van het internationale handelsverkeer. En van wat er allemaal komt kijken bij transport, levering en betaling.  Het is mogelijk in contact te komen met buitenlandse netwerken, partners en met organisaties als onder andere de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Enterprise Europe Network, het World Trade Center en kredietverzekeraar Atradius. Ervaren ondernemers vertellen tijdens Road2TheWorld over hun successen, over valkuilen, over dichte deuren en bijzondere cultuurverschillen.

 

Met skipistes de grenzen over
Koos Hendriks is één van de sprekers in Den Bosch. Hij is de groot aandeelhouder en initiatiefnemer van Snowworld, het bedrijf achter de indoor skihallen in Landgraaf en Zoetermeer. “Ik ben in 1996 begonnen met Snowworld. Het idee om een skipiste met echte sneeuw te maken, is ontstaan op de schaatsbaan. In Snowworld brengen we meerdere dingen bij elkaar: skiën, horeca, zalen, hotel, fitness en wellness. Een compleet nieuw concept. Velen zagen het toen dan ook niet zitten. Maar ik heb doorgezet en het werd een groot succes.” Op dit moment krijgt het concept overal ter wereld navolging en wordt Koos vaak gevraagd om kennis en ervaring te delen.

Aanmelden
Export is goed voor 33 procent van ons bruto binnenlands product. Toch verkoopt maar 7% van de Nederlandse bedrijven zijn producten en diensten aan het buitenland. Met name het midden- en kleinbedrijf schrikt terug voor de risico’s. Road2TheWorld  wordt georganiseerd voor ondernemers die overwegen om de stap te wagen – en voor hun collega’s die al wat langer over de grenzen kijken. Meer informatie en aanmelden voor Road2TheWorld: www.kvk.nl/road2theworld. Gelijktijdig vindt Road2TheWorld plaats in Den Haag en Zwolle.

 

Lees ook:Zonnepanelen voor ondernemers!
Lees ook:Mobiliteits experience zakelijke markt
Lees ook:Verf-Groothandel Franse uit Goes wint waardecheque LED-verlichting!
Lees ook:Conferentie Vrijheid van Ondernemen!
Lees ook:Vrijheid van Ondernemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>