UWV: Zeeuwse banengroei!

bouwvakker

UWV verwacht banengroei in Zeeland

Het economisch herstel zorgt dit jaar en volgend jaar in Zeeland voor een groei van de werkgelegenheid. Dit blijkt uit de arbeidsmarktprognose die UWV vandaag presenteert. UWV verwacht in Zeeland een toename van 1.300 banen van werknemers. Vooral in de uitzendsector, bouwnijverheid, groothandel, ICT en horeca groeit de werkgelegenheid. In de bouw neemt het aantal banen van werknemers voor het eerst in jaren weer toe. UWV verwacht landelijk een toename van ruim 200.000 banen in totaal, waarvan een op vijf een baan van een zelfstandige betreft.

In 2015 nam de werkgelegenheid toe in alle arbeidsmarktregio’s. Deze ontwikkeling zet zich voort. Het aantal banen voor werknemers neemt in Zeeland toe van 148 duizend in 2015 tot ruim 149 duizend in 2017. Deze toename van 0,9% is lager dan het landelijk gemiddelde (2,1%). De dienstverlenende sectoren zoals ICT en zakelijke diensten zijn in Zeeland ondervertegenwoordigd. Juist deze sectoren maken een sterke groei door. Zeeland profiteert hier dan minder van.

Omvang beroepsbevolking neemt toe, aantal WW-uitkeringen daalt

De beroepsbevolking neemt de komende twee jaar in bijna alle arbeidsmarktregio’s in omvang toe. In Zeeland is de toename met 1,1% lager dan landelijk (1,6%). UWV verwacht verder dat het aantal lopende WW-uitkeringen in alle arbeidsmarktregio’s, dus ook in Zeeland, daalt. Voor eind 2017 worden er 7.300 WW-uitkeringen verwacht. Dat is 18% lager dan eind 2015 en een sterkere afname dan landelijk (-13%).


Bijlagen

 

Lees ook:UWV-prognose: tekort gekwalificeerd personeel remt mogelijk groei bedrijven
Lees ook:UWV: Verder herstel arbeidsmarkt!
Lees ook:Meer WW’ers!
Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen in Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>