Eeuwigdurende erfpacht!

reimerswaal

KRUININGEN – De Reimenswaalse gemeenteraad heeft afgelopen maand de Algemene voorwaarden voor de uitgifte van bedrijfsterrein Reimerswaal 2016 vastgesteld. Ook voor de bedrijfsterreinen (net als voor woningen) is het nu mogelijk een overeenkomst af te sluiten voor eeuwigdurende erfpacht.

Voor de gemeentelijke bedrijventerreinen bestond al jaren de mogelijkheid voor het aanbieden van gronden in erfpacht voor bepaalde tijd van 30 jaar. Deze regeling is tegenwoordig niet meer interessant omdat de wetgever bij deze huidige erfpachtregeling slechts zeer beperkte (en voor de ondernemer onaantrekkelijke) mogelijkheden biedt om erfpachtovereenkomsten aan te gaan.

Voor bedrijven is het nu makkelijker om een lening bij de bank te krijgen omdat voor langere tijd de hoogte van de erfpachtbijdrage (canon) vast staat.

Op dit moment biedt de gemeente Reimerswaal nog grond in ‘De Poort’ in Rilland te koop of in erfpacht aan en wordt nog vóór de bouwvak het nieuwe bedrijventerrein Olzendepolder in Yerseke bouwrijp gemaakt. Nieuw te vestigen bedrijven kunnen nu ook van de nieuwe regeling gebruik maken.

Lees ook:Erfpachtinstrument bij de uitgifte van woningbouwkavels!
Lees ook:Pilot Erfpacht Bouwgrond!
Lees ook:Stimulans eigen woning door gevarieerd aanbod en bouwgrond in erfpacht!
Lees ook:Fiscaal gunstig erfpacht afsluiten!
Lees ook:Erfpacht uitgifte ook voor bedrijventerreinen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>