Bonje met de buren!

MIDDELBURG  - 26% van de Nederlanders heeft wel eens ruzie gehad met de buren. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum (R.I.C.), dat onder ruim 2100 respondenten is gehouden in het tweede kwartaal van 2016.

Top 5 oorzaken burenruzies

De meeste burenruzies ontstaan door overlast door muziek. 51% van de respondenten die wel eens een burenruzie heeft gehad, benoemt muziek als hoofdreden van de ruzie. Ook overlast door kinderen is met 19%, een veel voorkomende oorzaak voor burenruzies. Verbouwingen zorgen in 11% van de gevallen voor onenigheid tussen buren. Verder komen overhangend groen (7%) en rookoverlast van barbecues (5%) voor in de top vijf oorzaken van bonje tussen buren

Provinciale verschillen

De meeste burenruzies vinden plaats in Zuid-Holland (25%). Een mogelijke verklaring is de relatief dichte bevolking in deze provincie. Zuid-Holland wordt op de voet gevolgd door Noord-Holland, waar 19% het wel eens aan de stok heeft gehad met de buren. Ook in Gelderland komen relatief veel burenruzies voor (13%).

De provincies Zeeland (2%) en Flevoland (2,5%) zijn naar voren gekomen als meest vredelievende provincies. Hier vinden nauwelijks burenruzies plaats.

De resultaten van het onderzoek, inclusief de gegevens per provincie en overige grafische weergaven zijn gepubliceerd op de onderzoekspagina van het R.I.C. (http://www.rechtsbijstandverzekering.com/pers/onderzoek-burenruzie/)

Lees ook:Veel Zeeuwen hebben bonje met de buren
Lees ook:Arbeidsongevallen meestal tussen 9 en 11 en tussen 15 en 16 uur!
Lees ook:Problemen met uw buren?
Lees ook:“Zeeuwen zorgen voor meeste afval”
Lees ook:Huurconflicten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bonje met de buren!

  1. Korine

    En deze kwesties zien we dan ook vaak terug bij de rijdende rechter. Ik snap niet waarom deze mensen niet een mediator inschakelen, in vele gevallen kan mediation goed helpen en kan er weer gezorgd worden voor een rustige leefomgeving.

      /   Reply  / 
  2. All about mediation

    Zoals Korine hierboven ook al zegt, een mediator is echt een goede oplossing. Het zijn goed begeleidde gesprekken en vaak schiet je hier veel meer mee op dan jaren lang elkaar ontlopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>