Drukte fietspaden!

fietspad

KRUININGEN - Hoe ervaren fietsers de drukte op de Zeeuwse fietspaden? Dat onderzoekt de Provincie in de zomervakantie. Het wordt steeds drukker op de fietspaden. Niet alleen fietsers maken er gebruik van, ook skeeleraars, wandelaars, e-bikes, scooters en ruiters. Al die gebruikers hebben onderling soms grote snelheidsverschillen. Dat kan leiden tot ergernis, conflicten en ongevallen. En niet te vergeten: een verminderde beleving.

Begin augustus houdt de Provincie interviews met  gebruikers van de fietspaden. Zij zijn immers degenen die tijdens hun fietstocht in Zeeland te maken krijgen met eventuele gevaarlijke situaties. In het onderzoek gaat het vooral om de combinatie van infrastructuur en gedrag.

Interviewteam op bevoorradingsposten

Het onderzoek vindt plaats in twee regio’s: op Walcheren en in de Zak van Zuid Beveland. Op beide locaties wordt een bevoorradingspost ingericht, waar passerende fietsers kort kunnen pauzeren. Ze krijgen dan een gratis flesje water en een kleine versnapering. Tijdens die rustpauze is een team actief, dat de fietsers vraagt naar hun mening over de verkeersveiligheid en gedrag op de fietspaden tijdens hun route. Op deze manier hoopt de Provincie meer inzicht te krijgen in de beleving van de fietser.

De verzamelde informatie en onderzoekresultaten worden gebundeld in een eindrapportage. Deze is eind september gereed. Afhankelijk van de uitkomsten wil de Provincie dit jaar al enkele quick wins realiseren.

Lees ook:Drukte op fietspaden!
Lees ook:Asfaltwerkzaamheden aan fietspaden in Oost-Souburg!
Lees ook:Voorlichting e-bike!
Lees ook:Iepen vervangen populieren langs fietsroute Sloedam-Arnemuiden!
Lees ook:Fietspaden IJzendijke dicht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>