Voorlichting e-bike!

e-bike

MIDDELBURG – De eerste Zeeuwse e-bike training heeft afgelopen maandag plaatsgevonden op het Abdijplein in Middelburg. In het fietsseizoen vinden er in totaal vijf e-bike trainingen plaats verspreid over Zeeland. De trainingen zijn een initiatief van de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). De voorlichtingsdagen worden uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met twee Zeeuwse fietshandelaren, te weten Piet Voskamp uit Middelburg en De Kromme Spaak uit Kapelle.

Aanleiding

De Provincie Zeeland en het ROVZ hebben voor 2014 en 2015 fietsveiligheid en snelheid als speerpunten van het verkeersveiligheidsbeleid uitgeroepen. Landelijke cijfers tonen aan dat het aantal ernstige verkeersslachtoffers onder fietsers de afgelopen jaren is toegenomen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft daarom alle Nederlandse gemeenten gevraagd een plan op te stellen waarmee de fietsveiligheid in de gemeenten wordt vergroot. Het ROVZ en de Provincie proberen daar onder andere door middel van de e-bike trainingen aan bij te dragen. De andere vier e-bike trainingen vinden plaats op 2 juni in Kapelle, op 16 juni in Axel, op 15 september in Oostburg en op 29 september in Zierikzee. Geïnteresseerden kunnen zich hier nog gratis voor inschrijven via VVN (0118) 64 25 56 of [email protected]

Verantwoord gedrag op fietspad

Met de deze eerste training is ook een andere campagne van start gegaan. Op de Zeeuwse fietspaden worden 200 krijttekeningen aangebracht. Door middel van deze tekeningen roepen Provincie en ROVZ gebruikers van de fietspaden op om zich verantwoord te gedragen op het fietspad en rekening te houden met elkaar.

Onderzoek naar fietsongevallen

Om te achterhalen op welke wijze we in Zeeland nog gerichter kunnen werken aan de verkeersveiligheid voor fietsers heeft het ROVZ een diepteonderzoek naar fietsongevallen onder 50+ers laten uitvoeren. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De resultaten worden op 12 juni 2014 gepresenteerd.

Lees ook:Fietsongevallen!
Lees ook:E-bike dag Middelburg
Lees ook:ROVZ-Pluim voor ZLM!
Lees ook:Verlichtingscontrole!
Lees ook:ROVZ start onderzoek naar fietsongevallen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>