Aan de kust-dag!

 

duinen

WESTKAPELLE – Het Polderhuis in Westkapelle houdt woensdag 31 augustus een Aan de kust Dag met onder andere strandjutten een natuurwandeling met gids, een dijkwandeling met gids, vliegerfestijn, en een optreden van de Heiploeg.

Een woordvoerder: “De activiteiten voor deze speciale ‘Aan de kust Dag’ vinden plaats rondom het Polderhuismuseum en op en rond de dijk. Om 10.00 uur kunnen kinderen strandjutten op het badstrand. De kinderen zullen verrast worden door het vele natuurschoon. Het strandjutten is in samenwerking met de IVN en start vanaf het Polderhuis museum. Deelname gratis.

Om 10.00 uur vertrekt er vanuit het Polderhuis een gids van het IVN voor een natuurwandeling langs ’t Vroon. Om 11.00 uur start de dijkwandeling. Met een gids wandelt u langs de kust en krijgt u informatie over o.a. het dijkwerk en brengt u een bezoek aan het lage kustlicht ‘het ijzeren torentje’ wat normaal niet toegankelijk is voor publiek. Deelname aan beide informatieve wandelingen kost € 2,50 pp (kinderen t/m 15 jaar 1 euro).

Om 11.00 uur is de officiële opening van het paalhoofd naast het Polderhuis museum, wat gemaakt is door diverse vrijwilligers. Deze opening wordt verricht door dijkgraaf Toine Poppelaars m.m.v. de Heiploeg.

Van 11.00 tot 16.30 uur is er een vliegerfestijn op de dijk. Zeer bijzondere en enorm grote vliegers versieren de lucht. Van 13.00 tot 16.00 uur kan je ook je eigen vlieger maken in de tuin van het Polderhuis museum en laat je schminken in een stoere piraat of zeemeermin. Ook kunnen de kinderen er ‘spele bie opoe’. Er worden vandaag door de vrijwilligers van het museum smouters en wafels gebakken. En de paling word er vandaag vers voor u gerookt!”

Lees ook:Diekersdag
Lees ook:Dijkgraaf Poppelaars opent paalhoofd bij Polderhuis Westkapelle!
Lees ook:Westkapelle op de fiets
Lees ook:Zeeuwse Kunst en Folklore Dag!
Lees ook:Polderhuis zoekt deelnemers markt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>