Toch woningsluiting wietkwekende MS-patient!

politie groep 1

MIDDELBURG –  Burgemeester Harald Bergmann heeft vorige week besloten de tijdelijke sluiting van een woning in Middelburg een week uit te stellen omdat zicht was op een tijdelijke opvangplek voor de betrokken inwoner. Vooral gezien zijn medische situatie wilde de burgemeester in dit geval een week uitstel verlenen. De afgelopen week zijn er diverse tijdelijke oplossingen aan de inwoner aangeboden en ook een optie die voor de langere termijn een oplossing zou kunnen zijn. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in alleen een oplossing voor tijdelijke woonruimte. Vrijdag is de woning gesloten. De huurder heeft de ziekte MS en is beperkt, maar kweekte wiet in zijn huis en moet daarom weg.

Drie weken geleden wees de rechter het verzoek van de bewoner om het besluit tot sluiting van de woning van de burgemeester ongedaan te maken af. Bij een actie van de politie was een handelshoeveelheid drugs in de woning aangetroffen, producten die wezen op handel en een wapen. Het ging om in totaal 364 gram – niet medicinale – hennep. Een hoeveelheid die vele malen groter is dan de toegestane hoeveelheid van 5 gram voor eigen gebruik. Dit alles wijst op handel in drugs en niet (alleen) op medicinaal gebruik. Conform het beleid van Middelburg besloot de burgmeester toen tot een tijdelijke sluiting. Vooral het verboden wapenbezit in combinatie met de grote hoeveelheid drugs heeft de burgmeester dit doen besluiten. De rechter heeft vervolgens geoordeeld over de voorgenomen sluiting. Ik verwijs u voor de uitspraak naar het persbericht van het Openbaar Ministerie over het besluit van de rechterhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Sluiten-woning-na-drugsvondst-terechte-beslissing-van-burgemeester.aspx.

Gezien de medische situatie van de bewoner heeft de gemeente via het zorgloket Porthos alle mogelijke moeite gedaan tijdelijke vervangende woonruimte te vinden. Diverse mogelijkheden zijn aangeboden aan de bewoner. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het vinden van tijdelijke woonruimte waar betreffende bewoner vrijdag heen gaat. Alhoewel niet verplicht heeft de gemeente met alle betrokken instanties hulp aangeboden in het vinden van passende  woonruimte voor de lange termijn. De betrokkenen zijn daar nog over in gesprek.

Lees ook:Uitstel van tijdelijke sluiting woning!
Lees ook:Rechter akkoord met sluiting woning!
Lees ook:Burgemeester sluit drugspand Yerseke!
Lees ook:Drugspand dicht!
Lees ook:Sluiting drugsappartement

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>