Zonnepanelen op sorteercentrum PostNL in Goes!

zonnepanelen-blog

GOES -  1.160 zonnepanelen op het dak van het pakkettensorteercentrum van PostNL in Goes zijn afgelopen vrijdag in gebruik genomen. Met de panelen wekt PostNL ruim 40% van de energie op die nodig is voor het sorteren van de pakketten in Goes.

PostNL werkt samen met Eneco om nog duurzamer te werken. Dat betekent dat Eneco in totaal 22.000 zonnepanelen plaatst op de daken van de 19 pakkettensorteercentra. Goes is het vierde sorteercentrum dat zonnepanelen op het dak heeft gekregen. Gezamenlijk wekken de zonnepanelen straks zo’n 4,8 miljoen kilowattuur per jaar aan groene stroom op. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van ongeveer 1.500 huishoudens.

‘We voelen ons verantwoordelijk voor de impact die we hebben en kunnen hebben op de wereld om ons heen. Het plaatsen van zonnepanelen op ons dak is een belangrijke stap’, aldus Alexander van Keulen, manager van het pakketsorteercentrum in Goes.

Dow Jones Sustainablity Index
PostNL is het meest duurzame bedrijf binnen zijn sector. Dat laat de Dow Jones Sustainablity Index (DJSI) zien. PostNL wil een duurzaam bedrijf zijn, voor de medewerkers, het milieu en voor de samenleving.

Lees ook:Regels voor zonnepanelen in Hulster binnenstad
Lees ook:TNT Post verder als PostNL
Lees ook:Zonnepaneel: goed of lelijk?
Lees ook:Wel of geen vergunning nodig voor zonnepanelen?
Lees ook:Groei zonnepanelen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>